Kdo říká, že eurozóna se nejeví jako jednotná fronta? I ti zmatení analytici prodejní strany, co se bezhlavě ohání formulacemi jako „redominanční riziko“ a nezodpovědně naznačují, že Evropská měnová unie (EMU) není nic víc než „sbírka pevných směnných kurzů“ mohou najít ujišťující důkazy, že jádro a periferie jsou s nejvyšší jistotou na té samé straně. Kdybyste potřebovali důkaz, tak se jen stačí podívat na konvergenci politik mezi členy EMU, která se týká váhy modelek na mole. Více je tu od CBC:


[quote align="center" color="#999999"]

Vazba mezi vrcholnou módou, tělesnou image a poruchami přijímání potravy u francouzských děvčat z mola asi povede k zákazu zvláště vyhublých modelek.

Francouzská vláda nejspíš podpoří v Paříži diskutovaný zákon o zákazu příliš hubených modelek na přehlídkách spolu s potenciálními pokutami pro agentury modelingu nebo módní salóny, když je najmou, a bude posílat jejich agenty do vězení, řekla v pondělí ministryně zdravotnictví Marisol Touraine.

Stylově svědomitá Francie se svým módním a luxusním průmyslem o hodnotě desítek miliard dolarů se tak asi připojí k Itálii, Španělsku a Izraeli, které přijaly zákony proti příliš hubeným modelkám na molech nebo při reklamních kampaních už v roce 2013. [/quote]

A ač to na první pohled vypadá jako protimluv v měnovém bloku, který jako celek přijímá politiku zbídačování, tak jsou si jeho činitelé značně jisti, že tohle je důležitý krok v globálním boji proti kultuře nezdravých reklam:

[quote align="center" color="#999999"]

Podle navržené legislativy by kterákoliv modelka, která chce pracovat, musela mít index body mass (typizace poměru výšky a hmotnosti) přinejmenším 18 a bude se muset pravidelně podrobovat kontrolám hmotnosti. Ministryně zdravotnictví Marisol Touraine říká, že zákaz ochrání mladé ženy, které pohlíží na modelky jako na ideální formu ženskosti. [/quote]

Je důležité, aby se vlády eurozóny soustřeďovaly na tento typ záležitostí, takže teď už chápeme, nejen to, proč cítil řecký ministr financí Yanis Varoufakis potřebu předvést svým řeckým spoluobčanům, kolik by si mohli dopřát jídla, kdyby jim nevykradli jejich penze, ale také to, proč je tak kriticky důležité zajistit pokuty za vyhublost, a to dostatečně vysoké, aby odradily lidi uvažující o hubenosti, před tím, než by se vyhublosti dopustili:

[quote align="center" color="#999999"]

Ministryně zdravotnictví Marisol Touraine říká, že zákaz ochrání mladé ženy, které pohlíží na modelky jako na ideální formu ženskosti. Mnohé modelky ve Francii jsou navíc ještě dospívající.

A tak žena o výšce 5 stop a 7 palců by měla mít hmotnost nejméně 121 liber (1,70 m/ 55 kg). Normální hmotnostní rozmezí je BMI 18,5 až 25.

Zákon bude vynucovat pokuty až 79 000 $ za jakékoliv porušení s až šesti měsíci vězení pro personál, který do toho bude zapojen, řekl novinám Le Parisien francouzský zákonodárce ze Socialistické strany Olivier Veran, který tyto dodatky zákona napsal. [/quote]

Nakonec tato navržená legislativa skoncuje s ohavnou a bující praktikou povzbuzování k vyhublosti:

[quote align="center" color="#999999"]

Dodatek zákona rovněž navrhuje tresty pro kohokoliv, kdo by veřejně povzbuzovat k tomu, na co lze pohlížet jako na extrémní hubenost. [/quote]

A ač „svaz zastupující módní agentury“ ve Francii tomuto nového zákonu odporuje, tak máme podezření, že ten snadno projde v určitých dalších oblastech světa, kde není žádné jídlo.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com, reformy.cz