Známý kuchař Jamie Oliver vyhrál soudní spor s nejznámější značkou fast food restaurací McDonald’s. Jamie poukázal na to, jakým způsobem firma připravuje oblíbené hamburgery, poté se rozhodli, že recept do budoucna změní. Do masa přidávají hydroxid amonný, který je pro lidi absolutně nevhodný – přímo toxický. Podle Olivera se tímto způsobem upravuje jídlo pro psy, přičemž jde o mimořádně levnou přípravu potravy.


Zároveň upozornil, že maso od McDonald’s je nekvalitní.

"Který člověk může toto vložit do úst a dokonce s tím krmit i své děti?" Ptá se Jamie Oliver, který se díky svému kuchařskému stylu stal uznávanou osobností.

Jamie znovu připomněl i to, z čeho se dělají smažené kuřecí kousky. Podle něj nejde o skutečné kuřecí maso, ale chrupavky, kůže, vnitřnosti a zůstatky, které se upraví tak, aby alespoň nějak vypadaly a chutnaly.