FBI se snaží vymotat z toho, co vypadá jako odhalení jejich přímého zapojení do bostonských bombových útoků na maratón, a tak hlavní titulky Západu zaplavila přívalem příběhů o „úspěších“ FBI. Mezi nimi byl i údajně „zmařený“ teroristický útok v Kanadě, o němž hlásili, že to byla práce teroristů podporovaných „operativci Al-Káidy v Íránu“. Globe and Mail ve své reportáži „Kanada se spojila s USA v podezření na operativce Al-Káidy sídlící v Íránu“ uvádí:


„Pro mnohé to přichází jako překvapení, že RCMP se domnívá, že dva podezřelí z terorismu zatčení v pondělí v Kanadě byli podporováni operativci Al-Káidy v Íránu.

Na sunnitství založená Al-Káida a šiítský Írán patří k odlišným větvím islámu, které jsou už historicky ve při. Ale v posledních letech USA oficiálně formálně nabyly podezření, že Írán povolil členům Al-Káidy  aby operovali z jeho území.“

Tahle tvrzení jsou jak na první pohled, tak po hlubším přezkoumání naprosto absurdní, odtržená od reality a ukazují na totální opovržení, s jakým Západní establišment přistupuje ke globální veřejnosti. Ve skutečnosti Západ, USA, Saúdská Arábie a Izrael podpořily a udržují Al-Káidu právě z toho důvodu, aby buď podvracela nebo svrhávala vlády Íránu, Sýrie, Iráku, Libanonu, Alžírska, Libye, Ruska, Malajsie, Indonésie a dále.

Co se týče Íránu, žurnalista ověnčený Pulitzerovou cenou Seymour Hersh v článku v New Yorker z roku 2007 nadepsaném „ Přesměrování: Prospívá nová politika administrativy našim nepřátelům ve válce s terorismem?“ uvedl:

Aby podvracela Írán, který je převážně šiítský, tak se Bushova administrativa rozhodla v podstatě rekonfigurovat své priority na Středním východě. V Libanonu administrativa spolupracuje s vládou Saúdské Arábie, která je sunnitská, v tajných operacích, jejichž záměrem je oslabit Hizballáh, šiítskou organizaci podporovanou Íránem. USA se rovněž zapojily do tajných operací zaměřených na Írán a jeho spojence Sýrii. Vedlejším produktem těchto aktivit bylo posílení sunnitských extremistických skupin, které vyznávají militantní vizi islámu a jsou nepřátelští vůči Americe a sympatizují s Al-Káidou.

Následně Hersh v článku v New Yorker z roku 2008 nadepsaném „Příprava bojiště: Bushova administrativa přistupuje ke svým tajným krokům proti Íránu,“ vyslovil temné obvinění USA ze zapojení do posilování, vyzbrojování a financování teroristických organizací nikoliv jen s ní spojených, nýbrž rovnou jako Al-Káida přímo uváděných.

O americké podpoře Al-Káidy tato zpráva uvádí:

Administrativa je možná ochotna v Íránu spoléhat na disidentské organizace, i když jsou tu důvody věřit, že tyto skupiny v minulosti operovaly proti americkým zájmům. Např. je problematické využití balúčských živlů, řekl mi Robert Baer bývalý tajný důstojník CIA pracující skoro dvě desetiletí v jižní Asii a na Středním východě. „Ti Balúčové jsou sunnitští fundamentalisté, kteří nenávidí režim v Teheránu, můžete je ale také klidně popsat jako Al-Káidu “ řekl mi Baer. „To jsou ti chlapi, co sekají hlavy nevěřícím – v tomto případě jsou to šiítští Íránci. Je ironií, že zase jednou pracujeme se sunnitskými fundamentalisty, zrovna jako jsme to dělali v Afghánistánu v 80. letech.“ Ramzi Yousef, který byl odsouzen, za svou roli v bombovém útoku na Světové obchodní centrum v roce 1993, a Khalid Sheikh Mohammed, který je považován za vůdčího plánovače útoků z 11. září, jsou balúčští sunnitští fundamentalisté.

Ta zpráva pak pokračuje uvedením:

Jednou z nejaktivnějších a nejnásilnějších proti-režimních skupin v dnešním Íránu je Jundallah, rovněž známá jako Íránské lidové hnutí odporu, které samo sebe popisuje jako odbojovou sílu bojující za práva sunnitů v Íránu. „To je zběsilá salafistická organizace, jejíž přívrženci navštěvují ty samé madrasy, jako talibanští a pákistánští extremisté,“ řekl mi Nasr. „Jsou podezřelí, že mají vazby na Al Kaiídu a jsou také ale spojeni s drogovou kulturou.“ Jundallah převzal odpovědnost za útoky na autobusy vojáků Revolučních gard v únoru 2007. Zabito bylo nejméně jedenáct členů Gard. Podle Beara a tiskových zpráv je Jundallah mezi těmi skupinami v Íránu, které se těší podpoře USA.

Projevy těchto zákeřných konspirací lze spatřit ve hře po celé Sýrii, v níž USA-podporovaní teroristé otevřeně operující pod vlajkou Al Kaiídy jsou zapojeni do katastrofického sektářského krveprolití se Syrským lidem a s nejbližším spojencem Syrského státu Íránem. Konflikt v Sýrii odhaluje, že ty machinace, které v roce 2007-2008 odhaloval Hersh, pořád dodnes vážně probíhají.

Americká a kanadská tvrzení, že Írán je nějak zapojen do hostování Al-Káidy uvnitř jeho hranic, když to byl Západ, kdo už je roky podporuje zvláště proto, aby svrhly íránskou vládu, je tudíž jasně úplně absurdní. Ve skutečnosti, zatímco Západ využívá přítomnosti Al-Káidy jak uvnitř Íránu, tak podél jeho periferie k podvracení a konečnému svržení íránské vlády, tak zároveň tu samou teroristickou organizaci používá k vyvolávání paralyzující hrůzy mezi veškerou Západní populací, aby konsolidoval a rozšířil svou moc doma.

Doplňková četba: Na další informace o tom, jak moc USA podporují a zajišťují teroristy Al-Káidy v Balúčistánu jak proti Pákistánu, tak Íránu, podívejte se prosím na „ USA zkouší v Pákistánu spustit barevnou revoluci.“ Na další informace o tom, jak USA vyškrtávají ze seznamu teroristů, vyzbrojují a cvičí teroristickou organizaci Mujahedeen e-Khalq (MEK či MKO) proti Íránu, podívejte se prosím na „ USA vyškrtávají ze seznamu teroristů ozbrojený kult teroru vraždící Američany.“

Tony Cartalucci

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  landdestroyer.com