Poté, co si v Las Vegas zadováděl nahý s nahou štramandou, byl kapitán Harry Wales poslán do Afghánistánu jako ko-pilot útočného vrtulníku Apache, aby si zabojoval se CIA-vytvořenou opozicí – Talibanem. Ten švihácký vnouček stárnoucí královny Alžběty – druhý syn dědice trůnu prince Charlese už mezi tím porovnal zabíjení afghánských povstalců s hraním videoher. Oddělávat oficiálně určené nepřátele střelami Hellfire „mě baví, protože patřím k lidem milujícím hru na PlayStation a na Xbox,“ řekl princ Harry BBC. „Tak když mám na tom palec, tak mě těší pomyšlení, že jsem nejspíš dost úspěšný.“

Mluvčí Talibanu Zabihullah Mujahid řekl The Telegraph, že Harry je „zbabělec“, když srovnává své vojenské eskapády s hrou videohry. „Pokud někdo může popisovat válku v Afghánistánu jako hru, tak ho to, ať je to kdokoliv, degraduje – zvláště prince, od nějž by se čekaly lepší věci,“ řekl.

„Ukazuje to nedostatek chápavosti a poznání. Ukazuje to jejich neobeznámenost se situací a ukazuje to, proč se jim tedy nedaří.“

„Není to hra. Je to velice reálné.“

„My ale tyhle komentáře nebereme moc vážně, neboť jsme dobře viděli i slyšeli, že mnozí cizí vojáci, kteří přišli okupovat Afghánistán, si tu uhnali různé typy psychických potíží, když pak odešli,“ řekl Mujahid.

Po jeho odchodu z válečné zóny pouštělo BBC dokumentární pořad o „cestě plnění povinnosti“ prince Harryho v Afghánistánu.

Tento propagandistický snímek poskytne další pro-válečný futr otrávenému britskému lidu, který si už protrpěl staletí dynastických válek vedených králi osobujícími si božské právo mordovat a rabovat.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com

]]>