Bydliště a kanceláře četných vůdců Hamasu byly zjištěny během nedávné návštěvy katarského krále Šejka Hamad bin Khalifa Al Thaniho v pásmu Gaza a ty se později staly cílem izraelských raketových a bombových útoků, prozradily informované zdroje. Katarský emír věnoval vůdcům Hamasu spoustu hodinek a propisek, které vysílaly nízkofrekvenční signály izraelským satelitům, řekly FNA zdroje, které žádaly, by zůstaly nejmenované kvůli citlivosti této informace s dodatkem, že izraelští vojenští činitelé pak těchto signálů použili k lokalizaci a vraždám vedoucích činitelů Hamasu.

Šejk Hamad přijel do Gazy 23. října a stal se tak první hlavou státu, která navštívila obleženou enklávu od té doby, kdy na tomto území před pěti lety převzalo moc palestinské hnutí odporu Hamas.

Katarský emír se opakovaně setkal s izraelskými vůdci a tvrdě pracuje, aby vylepšit diplomatickou váhu své malé země v Perském zálivu.

Izraelské ozbrojené síly často provádí nálety a jiné útoky do pásma Gaza. Tato nová vlna izraelské agrese do pásma Gaza si od 14. listopadu vyžádala více než 41 životů Ahmed al-Ja’abani, populární a vlivný vůdce vojenského křídla Hamasu, Brigád Ezzedeena al-Qassama, byl zavražděn při izraelském útoku na své auto ve středu.

V pátek byl rovněž při izraelském náletu na okres Maghazi ve střední Gaze zabit i Ahmed Abu Jalal, polní velitel Brigád Ezzedeena al-Qassama.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca

]]>