Americký vysílač CNN tento týden vydal článek historika Andrea Mammoneho tvrdící, že návrat konzervativního bývalého ministerského předsedy Silvia Berlusconiho do italské politiky spolu s populárními stranami zaměřenými proti masové migraci znamená návrat fašismu. Podle Mammoneho politika a rétorika pana Berlusconiho během národní volební kampaně „vedla k legitimizaci krajní pravice“ a dokládá to na vzestupu krajně pravicového hnutí Casapound a krajně pravicové Forza Nuova.


Historik Royal Holloway rovněž uvedl několik nedávných událostí uspořádaných Fondazione Feltrinelli nazvaných „Co je pravice? Co je levice?“ kam pozvali vůdce francouzského Les Patriotes a bývalého viceprezidenta za Front National Floriana Philippota a francouzského nového pravicového filosofa Alaina De Benoista.

Breitbart London měl s panem de Benoistem a panem Philippotem, kteří v současnosti sedí v Evropském parlamentu ve skupině pod předsednictvím bývalého vůdce UKIP Nigela Farage, interview. Žádný z těchto mužů během těchto interview netvrdil, že by šlo o fašisty nebo v tom byla jakákoliv podpora fašismu.

Mammone rovněž opomněl zmínit, že on spolu s krajně levicovým výzkumníkem Georgem Sorosem financovaného institutu Naděje ne nenávist Joe Mulhallem se zapojil do petice za to, aby byl Dr. Benoist z této akce vyloučen. Mammone je příznivcem Mulhalla – také výzkumníka Royal Holloway – na Twitteru.

Krajně levicový institut Naděje ne nenávist bývá popisován jako organizace využívající „špinavých, podloudných, pokleslých bez skrupulózních taktik“ i jedním z jejich bývalých vůdčích konzultantů Danem Hodgesem, který nyní píše pro Telegraph.

V tomto článku to není poprvé, kdy CNN protlačuje názory někoho, kdo je buď spojen s Naděje ne nenávist, nebo i názory přímo této organizace jako takové.

Např. v prosinci pozvali Dr. Mulhalla jako hosta Christiane Amanpour ze CNN, aby mluvil o americkém prezidentovi Donaldu Trumpovi, který retweetnul několik videí vystavený ch členem Británie v první řadě Jayda Fransenem.

Zdroj: " target="\\\_blank">breitbart.com