Uživatelé bitcoinů v celé Austrálii hlásí, že jim „Velká čtyřka“ hlavních bank této země náhle zmrazuje jejich bankovní konta. Ač tyto banky zůstávají o těchto uzavřených účtech přísně potichu, tak mnoho rozhněvaných držitelů těchto účtů dospívá k vlastnímu závěru a banky obviňují, že je tím trestají za zapojení do činností s bitcoiny.


„Naši zákazníci mohou s těmito měnami interagovat potud, pokud dodržují naše smluvní podmínky a všechny odpovídající právní povinnosti,“ řekl.

Uživatelka Twitteru, Michaela Juric, na twitteru známá jako Bitcoin Babe, řekla, že jí podnikatelské účty zavřelo 30 bank a vystavila obrázek dopisu od ANZ, kde se praví, že jí v souladu se smluvními podmínkami s účinností k 30. lednu 2018 zavírají účet.

Zakladatel CoinSpot Russell Wilson řekl, že o tomto novém široce se rozmáhajícím problému nevěděl, že ale „monitoruje“ situaci.

„Je nám jasné, že banky občas zmrazí platby, než si se svými zákazníky vyjasní, že tyto peníze nejsou z jejich účtu poslány podvodně, to standardně u bank patří k nejlepším postupům, kterými chrání všechny,“ řekl pan Wilson.

Mezitím zástupci těchto hlavních bank nabídli Heraldu určitou verzi „bez komentáře.“
[quote align="center" color="#999999"]

Mluvčí Westpac nebude komentovat konkrétní případy, ale řekla, že proběhlé kontroly na místě „aktivně ověřují identitu našich zákazníků a monitorují aktivity těchto zákazníků“

„Když nemůžeme ověřit původ převodů, tak můžeme jednat tak, abychom zajistili, že dodržíme povinnosti plynoucí z australského zákona proti praní peněz,“ řekla.

Mluvčí NAB řekla, že je důležité poznamenat, že pro tyto měny nejsou v současnosti ještě regulace.

„Ač nepodporujeme neregulované měny, tak NAB nepopírá práva jednotlivých zákazníků nakupovat virtuální měny,“ řekla.

CoinBase, CoinJar a BTC Markets na žádost o komentář neodpověděly.[/quote]

Ač značnou část toho masakru bitcoinů z dnešního rána by šlo připsat probíhajíc rotaci v propadu cyklu, je důležité neignorovat ani dopady takovýchto zpráv. Pokud začne více bank po celém světě zavírat bankovní účty uživatelů bitcoinů a podniků spojených s bitcoinovým byznysem, tak to bude mít negativní dopad na cenu, jelikož okrajoví kupci vyděšení, že je vyhodí z bankovního systému, z toho radši utečou.

Zdroj: smh.com.au