Mnoho pradávných megalitických staveb vykazuje známky, že pradávné civilizace věděly, jak upravovat skály tak, aby vyhovovaly jejich složitým stavebním plánům. Často si myslíme, že ty složité stavby budovali za využití technologií mimozemšťanů, když ale ty pradávné památky prozkoumáme, že vykazují známky používání zapomenutých technologií.

Věděli jste, že skály lze tavit pomocí jednoduchých technik, které byly známy už v pradávnu? Třeba řezání skal pomocí vysokých zvukových frekvencí nebo vysokých teplot by mohlo vysvětlit spoustu otázek, které nás napadají, když se podíváme na pradávné stavby jako Teotihuacan nebo Puma Pumku. Další technikou by mohl být ultrazvuk. Pomocí ultrazvuku by mohly pradávné civilizace řezat skálu jako máslo. Takovým způsobem by šlo snadno vytvořit tak rafinované formace jako Puma Pumku nebo Teotihuacan.

Na videu vám ukáží jak pár věcí, které zvukem aj. umíme dnes, ale které by šly dělat i v pradávnu. My umíme přeměnit vodu na led okamžitě zvukem, nebo přinutit předměty, aby létaly, jak se tam předvádí na Huttchinsonových experimentech. Nebo ultrazvukem tavit kovy a kameny. Dávné zvony, píšťaly či šikovně při úderu vibrující nástroje by tedy také mohly dělat podobné divy.

Co se týče řezání či svařování skal pomocí světla na tak prosluněných místech jako Andy nebo starý Egypt by to mohlo být ještě lepší, protože na všech těchto místech je k dispozici spousta křišťálu a vytvořit čočky, které během chvíli roztaví kámen nebo i sebe jen pomocí sluníčka je přitom velice snadné, jak ukazují experimenty na videu.