Americký rapper B.o.B. zahájil crowdfingovou kampaň na online portálu GoFundMe, za tyto prostředky plánuje získat a odstartovat několik vesmírných družic, aby s pomocí získaných informací přesně určil, jaký tvar má ve skutečnosti naše planeta. Dříve známý interpret několikrát zpochybňoval obecně uznávaný tvar Země na Twitteru. K jednomu ze svých sdělení, které publikoval v minulém roce, přidal svou fotografii na pozadí západu.

„Města na pozadí jsou od sebe vzdálena přibližně 16 mil. Kde je záhyb? Prosím, vysvětlete to," položil otázku B.o.B.

Podle novin Independent se loni rapper v oficiálně připojil ke Společnosti ploché Země, jejíž členové se pokoušejí dokázat, že naše planet má tvar disku.

Celkově plánuje B.o.B nasbírat 200 tisíc dolarů. Za čtyři dny od začátku kampaně se mu podařilo získat 700 dolarů.

„Pomozte B.o.B. koupit a vypustit několik družic do vesmíru. Bude vám poskytovat postupné zaznamenávání událostí! Pomozte B.o.B. najít záhyb!" píše se v doprovodném sdělení na stránce GoFoundMe.

Uživatelé internetu aktivně komentují úmysl muzikanta. „Dám ti 1000 dolarů, pokud mi řekneš, co je ten ohnutý stín na půlměsíci," napsal do komentářů Marty Costello. „Kolik peněz je potřeba, aby byl tenhle kluk poslán na univerzitu? Evidentně by to bylo levnější," poznamenal Joe Pelan.

Kdosi navrhl B.o.B., aby došel na kraj Země a udělal fotku, někteří se zeptali, jestli lze důvěřovat samotným družicím. Našli se lidé, kteří mají s rapperem stejný názor a dokonce požádali, aby byli do akce zapojeni.