Na ukrajinském Očakovu, který se nachází v těsné blízkosti Krymu, začala výstavba americké námořní základny, připomíná švýcarské vydání InfoSperber. Přes důležitost této operace se západní média vyvarují jakékoliv zmínky o něm. To znamená, že Západ opět zamlčuje své provokace, a mluví pouze o „ruských provokacích“, zdůrazňuje vydání.

„Celý svět se dívá na Severní Koreu, z části na Venezuelu, ale o Ukrajině nikdo nemluví. Nicméně to neznamená, že se tam není nic neděje,“ napsal Christian Müller, novinář InfoSperber.

19.července americká námořní flotila představila novou spolupráci svých elitních vojáků s elitními jednotkami na Ukrajině. V Očakovu, v těsné blízkosti na Krymu, začala před několika dny výstavba nové námořní základny. Uvádí se to na oficiálních stránkách amerického námořnictva 7. srpna 2017.

„Zahájení výstavby na Ukrajině je velký úspěch pro 1. mobilní stavební prapor amerického námořnictva (NMCB 1),“ řekl poručík Jason McGee mající na starosti práce. „Naše schopnost posílit opatření k obraně Evropy má strategický význam, a v konečném důsledku zlepšuje obranu a infrastrukturu hostitelské země, posílí naši spolupráci a zvýšit potenciál bilaterálních cvičení."

Podle Müllera o tom média prakticky neinfomovala. Například v archivu švýcarských médií není žádná zmínka o Očakovu.

V roce 1989, když Německo vedlo jednání s Gorbačovem o znovusjednocení Německa, tak mu slibovali, že se NATO nebude rozšiřovat na východ. Dnes to nikdo nepopírá, ale poukazuje se na to, že to nebylo zaznamenáno písemně v jakékoliv smlouvě. A proto se expanze NATO konala navzdory slibům, uvedl portál

Aby uskutečnili „změnu režimu“ na Ukrajině se američtí politici nestyděli osobně mluvit před davy na náměstí Nezávislosti, a úspěšně. Navzdory kompromisnímu návrhu Německa, Francie a Polska o nových předčasných volbách, který byl přijat a podepsán vládou Ukrajiny a opozicí 21. února, byl prezident Viktor Janukovyč v tu noc vyhnán ze země.

„Přesto v chápání západních politiků a západních médiích to rozhodně není převrat a není to provokace. Ať se stane cokoliv, vždy „provokuje“ Rusko. A nyní americká námořní flotila oslavuje „úzkou spolupráci“ s ukrajinskými elitními vojáky a staví námořní základnu na pobřeží Černého moře,“ dodal znechuceně autor materiálu na InfoSperber.

Zdroj: pz.cz