V roce 1895 prováděl Nikola Tesla výzkum, a bylo to tehdy, kdy pronesl první náznaky, že prostor a čas by mohly být ovlivněny pomocí silného magnetického pole. Část těchto přiznání pochází z Teslových experimentů s radiovými frekvencemi spolu s přenosy výkon zemskou atmosférou. Tyto výzkumy mohly o mnoho let později vést k Filadelfia experimentu spolu s programem cestování časem.

Avšak dávno před tím, než se o takových přísně tajných vojenských programech vůbec uvažovalo, učinil už Tesla objevy, které byly z hlediska povahy času fascinující a naznačují možnosti cestování časem.

Teslovy experimenty s elektřinou o vysokém napětí spolu s magnetickými poli jej vedli k objevu, že časoprostor by šlo deformovat a v podstatě vytvářet brány, které by mohly vést do jiného času. Při těchto objevech Tesla dospěl k objevům i přes své osobní zážitky, kdy jej cestování časem skutečně ohrozilo.

O Teslovi se říká, že byl zasažen napětím o 3,5 milionu voltů

K prvnímu zážitku, kdy Tesla cestoval časem, došlo v březnu 1895. Reportér New York Herald napsal, že tohoto vynálezce našel sedět v kavárně chvíli poté, co byl zasažen napětím 3,5 milionu voltů. Reportér tvrdil, že mu Tesla řekl, že teď zrovna nebude moc příjemným společníkem, kvůli skutečnosti, že zrovna skoro umřel. Dal se do vyprávění, jak tři stopy dlouhý výboj vyprskl do vzduchu a zasáhl ho do ramene. Tesla reportérovi vyprávěl, že nebýt tam jeho asistent, co hned odpojil proud, tak by ho to zabilo.

Tesla reportérovi vyprávěl, že když byl v kontaktu s rezonancí z elektromagnetického výboje, zjistil, že si prošel časoprostorovým oknem. Říkal, že byl schopen vnímat minulost, přítomnost i budoucnost úplně současně. Přiznal, že ho to elektromagnetické pole ochromilo, takže si sám nemohl pomoci. Naštěstí byl poblíž jeho asistent a tomu se povedlo vypnout proud, než ho postihlo nějaké trvalé těžké poškození.

Říká se, že tento experiment zopakovala US Navy při Filadelfia experimentu

O mnoho let později, došlo k zopakování toho samého incidentu během Filadelfia experimentu. Tentokrát však v tomto okně prostorem uvízli námořníci po příliš dlouhou dobu, a to samozřejmě s velice katastrofickými důsledky.

Filadelfia experiment byl údajný vojenský experiment, o kterém se říká, že jej v roce 1943 vedla US Navy. Říká se, že při něm byla eskortní loď USS Eldridge učiněna pro nepřátele neviditelnou. Americké námořnictvo však vždy říká, že k žádnému takovému pokusu nedošlo a že tvrzení o lodi, co se stala neviditelnou, je v rozporu s fyzikálními zákony.