náš web vznikl v roce 2011 s jasným cílem – přinášet otevřené, svobodné a nezávislé informace bez ohledu na politické či komerční tlaky.
V roce 2022 byl však náš web po právně nezávazné výzvě Vlády ČR nezákonně zablokován ze strany telefonních operátorů – jsem přesvědčený, že jde o nejvýraznější projev cenzury v České republice od jejího vzniku.
Od té doby už třetím rokem před soudem prokazujeme, že šlo o zásah, který nemá v právním státě místo.
Tento spor vedeme především kvůli svobodě slova – raději budu žít v zemi, kde si může každý říkat a psát, co chce než v zemi, kde pár vyvolených určuje, co smí být řečeno.
Žaloba se sice týká náhrady škody – tedy ztráty, kterou náš web utrpěl, když k nám čtenáři nemohli přistupovat – ale to je jen symptom nezákonnosti blokace. Operátorovi jsme dokonce nabídli, že se spokojíme s 1 Kč.
Nejde nám totiž o zisk ale o dodržování zákonů a ukončení podivných praktik, kdy lze „zhasnout“ web na zavolání, a kdy do občanskoprávního sporu zasahuje dokonce vojenská rozvědka.
Vedení sporu proti nadnárodní korporaci si náš web mohl dovolit pouze díky významné podpoře těch, kdo v právu vidí víc než jen paragrafy. Jeho délka a náročnost – daná mimo jiné způsobem, jakým k němu soud přistupuje – znamenají, že ani tato podpora už náklady soudu nepokryje. Bez podpory lidí, kterým na svobodě slova záleží, je už téměř nemožné tento boj vést dál.
Abychom spor mohli dotáhnout do konce, potřebujeme Vaši pomoc. Přispěním na tuto sbírku podpoříte nejen náš web, ale i princip, že v České republice má právo platit pro všechny stejně – a že svoboda slova není prázdné slovo na papíře.
Děkuji Vám za každý příspěvek i za to, že vám není lhostejné, v jaké zemi budeme žít.
Světová zdravotnická organizace (WHO) teď oficiálně vyhlásila bůček za stejně nebezpečný lidskému zdraví jako kouření tabákových cigaret. WHO přistoupilo k rozhodnutí vyhlásit veškeré konzervárensky upravené maso (uzené, nasolené, marinované aj.) za „karcinogenní pro člověka“, a to není dobré.
Světová zdravotnická organizace oficiálně klasifikovala konzervárensky upravená masa za karcinogenní už v říjnu 2015. Toto rozhodnutí se podařilo čemusi, co se nazývá Mezinárodní agentura výzkumu rakoviny (IARC), a zakládá se na revizi 800 globálně posbíraných studií.
Ti tvrdí, že uvedená zpráva našla „dostatek důkazů o tom, že konzumace dodatečně zpracovávaného masa způsobuje kolorektální rakovinu.“ Podle zprávy IARC:
„Maso se skládá z četných složek, jako je hemato-železitan. Maso může rovněž obsahovat chemikálie tvořené během zpracování nebo pečení masa.
„Ke karcinogenním chemikáliím, které se tvoří během zpracování masa, patří N-nitroso-sloučeniny a polycyklické aromatické uhlovodíky.
Pečení červeného masa nebo zpracování masa rovněž vytváří heterocyklické aromatické aminy stejně jako jiné chemikálie včetně polycyklických aromatických uhlovodíků, které se rovněž nachází v jiných potravinách a i vzdušných nečistotách.
Některé z těchto chemikálií jsou známy svou karcinogenitou nebo jsou z ní podezírány, ale i přes tyto znalosti, není ještě plné známo, jak riziko rakoviny vzrůstá konzumací červeného masa nebo konzervačně zpracovaného masa.“
To znamená, že to není jen bůček, ale všechno do-zpracované maso, které by mohlo potenciálně vyvolávat rakovinu. Podle Reporting The Truth dospělo WHO k rozhodnutí zařadit bůček do stavu takových dalších notoricky karcinogenních látek, jako je azbest, arzen, cigarety a alkohol. Toto rozhodnutí a celý následný příběh se ve skutečnosti točí kolem bludu: kolem apelu na autoritu, kdy tou autoritou je teď WHO.
WHO, CDC (Centrum pro kontrolu chorob) a další mocenské organizace mají schopnost vyvolat mediální poprask, který se nezakládá na ničem více než na jejich klatbě. WHO nemá žádný poctivý úmysl udržovat lidi zdravé, jako kdyby to byla nějaká altruistická síla, která zajišťuje, aby lidé nemuseli trpět rakovinou. Bylo by dost naivní si myslet, že právě proto existuje.
Kořeny celého toho příběhu spočívají v tom, že WHO a ty organizace zdraví prostě ospravedlňují svou drahou existenci vydáváním varování o věcech, jako je tahle.
WHO má svou povrchovou úroveň, na které se pokouší pro veřejnost vypouštět něco, nad čím bádají, a zkouší ospravedlnit svou existenci občasnými varováními, jak je tohle, a pak má své hlubiny ohledně toho, co dělá a schvaluje, že se s námi dělá, a jaké výzkumy a produkty pro někoho výnosně propaguje a všechny další takové věci.
Není ani moc dobré, když vládní organizace najednou „oficiálně“ začnou nějaké věci uznávat. Když vláda začne „oficiálně“ uznávat nebezpečí tabáku, tak se ve skutečnosti začínají pokoušet páchat zákony, které nedělají nic jiného, než plní kapsy politiků novými daněmi a pro lidi, kteří stejně ty cigarety nepřestanou kouřit, vytváří dodatečnou zbytečnou šikanu. – Reporting The Truth
Pravdou je, že skoro každý ví, že bůček není nic „zdraví prospěšného“. Není to rostlina a je to prorostlé tukem. Není to ta nejlepší potravina pro výživu a kvůli tomu má většina lidí dost zdravého rozumu, že toho zpravidla nezbaští půl kila na posezení i bez WHO a vlády.
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.SouhlasímNesouhlasímOchrana osobních údajů