Co se stane s vaším tělem, když začnete jíst denně dva hřebíčky
2. května 2019 Redakce AC24 Ze světa 30154 2
Hřebíček je jeden z nejoblíbenějších koření na světě. Kromě své sladké chuti, kterou dodávají jídlům, do kterých je přidán, je hřebíček známý i svými léčivými vlastnostmi. (Foto: Youtube)

V našem dnešním článku se s vámi podělíme o tom, jaké zdravotní přínosy má konzumace pouhých dvou hřebíčku denně.

1. Posiluje imunitní systém

Hřebíček je jedním z nejlepších potravin, jaké můžeme přijmout pro podporu imunity, neboť v těle zvyšuje množství bílých krvinek, což nám pomáhá zahánět infekce.

A kromě toho, obsahuje i ​​poměrně hodně vitamínu C.

2. Zlepšuje trávení

Hřebíček se může používat jako lék na problémy s trávením, neboť zlepšuje sekreci trávicích enzymů. Snižují také nevolnost od žaludku.

Nemluvě o tom, že je plný vlákniny, která prospívá zdravému trávení a pomáhá předcházet zácpě.

Nejlepší způsob léčby trávicích problémů hřebíčkem je konzumovat jej ve formě prášku nebo pražený s medem.

3. Dokáže zmírnit bolest zubů

Má také vlastnosti lokálního analgetika. Pokud vás bolí zuby, umístěte si nad problémový zub hřebíček pro potlačení bolesti, než se dostanete k zubaři.

4. Přispívá k zdravým játrům

Játra odpovídají za detoxikaci našeho těla a metabolismus námi přijímaných léků. Eugenol, přítomný v hřebíčku, zlepšuje činnost jater.

5. Pomáhá v těle snižovat bolest a zánět

Toto koření lze používat jako lék na bolesti hlavy.

Můžete tak dělat dvěma způsoby: konzumovat jej, nebo ho používat povrchově. Pokud dáváte přednost konzumaci, můžete rozmíchat hřebíčkový prášek a himalájskou sůl ve sklenici mléka a vypít ho, abyste zmírnili bolest hlavy.

Pokud jej chcete použít povrchově, můžete hřebíček nechat nasáknout v kokosovém oleji a pro dosažení úlevy masírovat dané místo.

6. Je dobrý pro vaše kosti a klouby

Hřebíček obsahuje určité prvky, jako jsou flavonoidy, mangan a eugenol, které přispívají ke zdraví kostí a kloubů.

Tyto látky zvyšují hustotu kostí, zapojují se do tvorby kostní tkáně a dopravují do našich kostí zdravé minerály.

7. Má antibakteriální vlastnosti

Studie provedená Univerzitou v Buenos Aires, otestovala hřebíček proti některým nebezpečným bakteriím, jako jsou E.coli a stafylokok. Výzkum ukázal účinnost hřebíčkového oleje při ničení těchto bakterií.

Existuje dokonce recept na bylinnou ústní vodu připravenou z oleje čajovníku, hřebíčku a bazalky.

Podle Katedry parodontologie na belgické KU univerzitě v Lovani dokáže tato přírodní ústní voda již po 21 dnech používání zlepšit zdraví dásní a snížit v ústech množství bakterií a plaku.

8. Snižuje cholesterol a krevní tlak

Hřebíček je nejlepším a nejúčinnějším potravinovým zdrojem polyfenolů. Polyfenoly jsou mikronutrienty, které absorbujeme při konzumaci rostlin.

Pro naše tělo mají velké přínosy: snižují cholesterol a krevní tlak, zlepšují činnost a pružnost arterií a prodlužují život.

9. Může pomáhat regulovat krevní cukr

Hřebíček je dokonalý pro lidi, kteří mají problém s krevním cukrem, protože v těle fungují obdobně jako inzulín.

Pomáhá vám z krve odplavovat do buněk přebytkový cukr, obnovovat rovnováhu a držet na uzdě krevní cukr.

10. Zpomaluje tvorbu krevních sraženin

Eugenolu, nacházejícím se v hřebíčku, je známo, že zpomaluje tvorbu krevních sraženin. Mějte však na paměti, že může špatně reagovat s léky na ředění krve.

Pokud užíváte takové léky, tak předtím, než do své stravy zařadíte hřebíček, je nezbytné poradit se s lékařem.

Zdroj: brightside.me, badatel.net

 
 
Loading...
loading...
 
sdílet na Facebooku sdílet na Twitteru sdílet na Google Plus sdílet na VKontakte

Facebook komentáře
Komentáře registrovaných uživatelů

Napište vlastní názor


EP
Eduard Piovarči
2. května 2019
10
PJ
Premek J
3. května 2019

asi tak

 


00