Jaké překvapení! Evropská komise (EK) měla připravený „podrobný plán na očkování“ již několik měsíců před vypuknutím pandemie covid-19.

Plán by měl vést k „návrhu komise na společný očkovací průkaz/pas pro občany EU do roku 2022“.

Poslední aktualizace  10-stránkového dokumentu proběhla ve třetím čtvrtletí 2019, poté proběhl 12. září „summit o globálním očkování“, který  pořádala Evropská komise společně se Světovou zdravotnickou organizací.

prohlášení summitu s názvem „Deset kroků k očkování pro všechny – každý by měl mít užitek z očkování“ je vyjádřena lítost nad tím, že:

„Navzdory dostupnosti bezpečných a účinných vakcín, nedostatečný přístup, nedostatek vakcín, dezinformace, lhostejnost k rizikům onemocnění, zmenšování důvěry veřejnosti k významu vakcín a snižování míry investic poškozují míru vakcinace po celém světě.“

A s tím pravděpodobně i zisk farmaceutických společností.

Například v červenci 2017  Itálie zavedla 12 povinných vakcín pro děti. Následně  vzrostly ceny těchto vakcín o 62%: z průměrné ceny 14,02 eur za jednu dávku až na 22,74 eur.

Globální  trh s vakcínami má v současnosti hodnotu 27 miliard dolarů ročně. Podle odhadů Světové zdravotnické organizace překoná do roku 2025 hodnotu 100 miliard dolarů.

Jelikož se na summitu o globálním očkování také diskutovalo o agendě, týkající se obnovené imunizace pro rok 2030, akcionáři farmaceutické lobby Big Pharma si nemusejí dělat starosti s dlouhodobým vyprazdňováním jejich zásob.

Člověk by opravdu neměl „poškozovat míru očkování po celém světě“.

Prohlášení summitu o globálním očkování dále vyjmenovává 10 „lekcí (…) a kroků, potřebných k očkování pro všechny“.

Každá „lekce“ je klenotem, který by italský neo-marxistický filozof Diego Fusaro nazval „terapeutickým kapitalismem“.

Formulace je kategorická, neponechává žádný prostor pro nuance a diskuse. Jsou zde hojně používána slova, jako „všichni“, „každý“ a „nesporně“. Chybí prohlášení, která by něco podmiňovala.

Tón akčního plánu – „chránit všechny a všude“, „nikdo nesmí zůstat pozadu“ – je podivně spasitelský, nikoli obezřetný či podnícený vědou, ani není otevřený k diskusím.

A co ti, kteří nechtějí být tímto způsobem „chráněni“? V samotném Německu je zhruba 10% populace, neboli 8 milionů lidí, kteří  jsou kategoricky proti očkování proti koronaviru.

Tak se podívejme na to, co se můžeme dozvědět z tzv. „lekcí“:

Lekce 1 začíná slovy: „Prosazujte globální politické vedení a povinnost očkování“ – zdá se, že toho jsme právě svědky, neboť vlády na celém světě naznačují, že roušky a sociální odstup zůstanou do té doby, než bude nalezena vakcína proti novému typu koronaviru.

No a co politici, kteří jsou proti očkování?

Uslyší jejich voliči to, co (ne)slavně sdělil  komisař pro rozpočet EU Gunther Oettinger italským voličům Ligy v roce 2018, že „trhy je naučí, aby hlasovali pro správnou věc?“.

Vypukne nová pandemie, aby naučila lidi hlasovat pro správnou věc?

Lekce 4, hlásající „poperte se s hlavními příčinami váhavosti ohledně vakcinace, a navyšujte důvěru v očkování“, vypadá jako program hlavní propagandistické kampaně, která předvídá – jak si můžeme přečíst v podrobném plánu EU na očkování – „rozvoj e-learningových výcvikových modulů pro praktické lékaře a poskytovatele základní zdravotní péče, zaměřených na zlepšení dovedností, cílených na váhavé obyvatele a podporu změny chování “.

Lekce 5, obsahující tvrzení „využijte sílu digitálních technologií za účelem posílení monitorování výkonu vakcinačních programů“, zvyšuje v dnešní době – kdy se používají sledovací aplikace a elektronické náramky – oprávněné obavy z toho, že technologie budou ještě více narušovat naše životy, a také naše těla.

O kterých digitálních technologiích zde mluvíme? Možná o nějakém podkožním čipu, třeba takovém, který si nedávno patentovala (se  satanským číslem 060606) Nadace Billa a Melindy Gatesových.

Lekce 9 je pro alternativní média a svobodu projevu obecně tou nejvýhružnější lekcí [tučné písmo přidáno]:

„Umožněte zdravotnickým pracovníkům na všech úrovních,  stejně tak médiím, aby poskytovali účinné, jasné a objektivní informace veřejnosti a  bojovali proti falešným a zavádějícím informacím, mimo jiné prostřednictvím spolupráce s platformami sociálních médií a technologických společností.“

Tak to bychom měli: boj proti tzv. falešným zprávám je zpět. Více práce pro Facebook a jeho samozvané „ kontrolory faktů“.

Falešné zprávy jsou samozřejmě orwellovská novořeč pro jakékoli neutrální informace, bez ohledu na jejich obsah, původ a ověřitelnost.

Prohlášení o globální vakcinaci ve skutečnosti neposkytuje žádnou definici pro „objektivní informace“ nebo pro „falešné a zavádějící informace“.

Pokud by byly vakcíny tak bezpečné, jak tvrdí EU a Světová zdravotnická organizace, aniž však předložily jakékoli důkazy, tak proč tedy vláda USA již v 80. letech vytvořila orgán, nazvaný  Národní program pro kompenzaci poškození vakcínami (VICP)?

Na oficiálním webu VICP se dozvídáme: „alternativa k tradičnímu právnímu systému, bez zavinění, pro řešení petic o poškození vakcínami“.

Zdá se, že je to celkem úspěšné.

V období mezi 10. lednem 1988 (kdy VICP začala přiznávat kompenzace za poškození) a 6. lednem 2020 (poslední dostupné údaje) uznala VICP kompenzace v celkové částce  4 385 672 580,43 dolarů.

Toto číslo nezahrnuje odškodnění, plynoucí z vlastních žalob, zejména hromadných žalob, proti farmaceutické lobby Big Pharma.

Jak ale uvedl italský dokumentarista  Massimo Mazzucco, americké úřady nepřestaly chránit farmaceutickou lobby Big Pharma před soudními žalobami.

V roce 2010 mezní  usnesení Nejvyššího soudu USA citovalo sbírku zákonů USA, titul 42 takto:

„Zákon vylučuje odpovědnost výrobce za neodvratné, nepříznivé vedlejší účinky vakcíny.“

Stejné usnesení dále rozvádí:

„Žádný výrobce vakcín nebude odpovědný v občanskoprávním řízení, vzniklém kvůli poškození, souvisejícím s vakcínou, nebo úmrtí v důsledku podání vakcíny po 1. říjnu 1988…

… pokud k poškození nebo úmrtí došlo v důsledku vedlejších účinků, které byly nevyhnutelné, přestože vakcína byla řádně připravena a doplněna řádnými pokyny a varováními.“

Rok 1988 byl samozřejmě rokem, kdy Národní program pro kompenzaci poškození vakcínami začal přiznávat kompenzace obětem poškození vakcínami – v tomto procesu ušetřil farmaceutickou lobby Big Pharma soudních žalob.

Jak zdůraznil systémový biolog  Dr. Shiva Ayyadurai, nemožnost zažalovat farmaceutické společnosti kvůli vakcínám v kombinaci s klesajícími zisky z prodeje léčiv proměnily vakcíny na nový obchodní model farmaceutické lobby Big Pharma.

Nyní EU a Světová zdravotnická organizace,  financovaná Billem Gatesem, jednají v souladu s tím.

„Vláda moderního státu,“ jak napsal Karel Marx v Komunistickém manifestu, „není nic jiného, než výbor pro řízení společných záležitostí celé buržoazie“.

Kdyby byl dnes Marx naživu, mohl by dojít k závěru, že vedení mezinárodní organizace není nic jiného, než výbor pro řízení společných záležitostí globálních elit.

Daniele Pozzati

Zdroj:  globalresearch.cazv .org