Rasově nenávistný útočník, který naplival do tváře devítiměsíčnímu miminku se slovy, „běloši by se neměli množit,“ přestože jeho útok byl zcela nevyprovokovaný, se vyhne vězení. Kadeřnice Rebecca Telford, 25, se v lednu procházela se svým děťátkem, Laylou-Jean, v jižním Shieldsu, když k ní přistoupil 33letý Rezzas Abdulla, a to teď řešil korunní soud v Newcastleu.


Prokurátorka Emma Dowling soudu řekla: „Naklonil se ke golfáči a naplival její dcerce do tváře.“

„Když to dělal, tak řval: ‚Běloši by se neměli množit.‘“

Telfordová se pokusila Abudullahovi postavit, ten jí ale prostě řekl, „drž tu zasranou hubu,“ a zatímco ona trnula úžasem, tak odkráčel, hlásí Daily Mail. Pokusila se to nafotit, byla ale příliš šokovaná.

Paní Dowling soudu řekla, že Abdullahův plivanec se „rozplizl“ přes tvář Layly-Jean, a že jí matka musela řešit odstranění toho slizu pomocí kolemjdoucích, aby to utřela.

Abdulla, který byl už dvakrát odsouzen za rasovou nenávist za útoky na bílé ženy, byl poté vypátrán pomocí CCTV kamery.

Během výpovědi o dopadu na oběť paní Telford policii řekla: „Jsem naprosto znechucená a zdeptaná tím, že vzrostlý muž, bez ohledu na jeho rasu či náboženství, může v naprosto nevyprovokovaném útoku plivnout do tváře bezbrannému miminku.“

„Kdyby neprocházel kolem, tak bych si ho ani nevšimla, nedošlo k žádnému očnímu kontaktu a k žádné výměně slov. Nikdy před tím jsem ho neviděla. Myslím si, že na ni plivl prostě, protože jsme bílé, byla jsem samotná žena, a tak snadný cíl.“

Layla-Jean byla po incidentu přijata k lékařskému vyšetření, aby se zjistilo, není-li v ohrožení nějakou infekcí.

Abdulla byl po útoku kvůli svému psychickému stavu ošetřen na psychiatrii v nemocnici s pozdějším doléčováním i po propuštění.




Loading...