Na straně u arizonské státní dálnice vypukla panika, poté co několik motoristů našlo to, co připomínalo vrak vesmírného kapsle, která zde ležela opuštěná.  Zdejší motoristé zastavili, aby to posoudili a okamžitě se rozhodli kontaktovat úřady nejbližšího města Casa Grande. Policie se okamžitě dostavila na místo a hlásila, že příslušné kapsle měla na sobě padák a byla označena „Spojené státy a Capt. J. Millard“ a byla zde vyobrazena americká národní vlajka. 


Svědci okamžitě usoudili, že kapsle se nějakým způsobem dostala z oběžné dráhy a panovaly zde obavy, že to je jasný znak toho, že USA čelí útoku. Tyto zvěsti se začali okamžitě šířit a začali spekulace, kdo by mohl útočit na tuto zemi. Jedna spekulace hovořila o tom, že Země byla ve skutečnosti pod útokem cizí země a jako nejpravděpodobnější viník byla domněle označena Čína.

V návaznosti na Trumpův kontroverzní a agresivní postoj k jedné z hlavních světových mocností, která má pověst, že provádí preventivní útoky, se spekulovalo, že Čína napadla zařízení vojenského prostoru Ameriky. Jiní spekulovali, že tato kapsle je znakem útoku mimozemšťanů.