Tiskový tajemník ruského prezidenta Dimitrij Peskov komentoval příběh šéfa ruské nano-technologické korporace Rosnano Anatolije Čubajse o „hrůze“ mezi velkou většinou účastníků Světového ekonomického fóra v Davosu ve spojitosti se zvolením Donalda Trumpa americkým prezidentem. „Nevíme, co se to v Davosu děje. Jsme v Moskvě. U nás v Moskvě je vše OK. Žádná hrůza tu není a pracujeme,“ řekl Peskov.


Předtím Čublajs v interview s rádiovou stanicí Business FM řek, že „možná nejpřesnějším popisem dnešních pocitů v Davosu je hrůza z globální politické katastrofy,“ když odpovídal na otázku ohledně postoje účastníků Světového ekonomického fóra ke zvolení Trumpa americkým prezidentem.

Čubajsův komentář je projevem toho, že mezi ruskou elitou je značný počet lidí napojených na globální bankovní kartel. Tito lidé v 90. letech infiltrovali do ruské vlády a od té doby ovlivňují ruskou zahraniční i vnitřní politiku.

Odporující si změny ruské zahraniční politiky jsou důsledkem probíhajícího přetahování mezi emisary globálního bankovního kartelu a částí ruské elity, která hájí národní zájmy.

Moskva mezitím přistupuje k oslabování vlivu tohoto bankovního kartelu (vyhozením ministra financí Alexeje Kudrina nebo propuštěním ministra hospodářského rozvoje Alexeje Uljukajeva), což vede k hysterii v mainstreamových médiích a k novým pokusům vytvářet na Rusko politický a ekonomický nátlak.

Avšak teď, když jsou tu příznaky toho, že globální bankovní kartel ztrácí svůj vliv všude po světě, tak jsou z toho jeho zástupci už úplně vyděšení.

Zdroj:  southfront.org

Loading…