Tento týden se ve Washingtonu zesílily obavy z toho, že by mohlo během inaugurace dojít k možnému atentátu na Trumpa. Policistům bylo totiž nařízeno, aby si během inauguračního dne vypnuly jejich kamery, které mají připevněné na těle. Všichni policisté v DC dostali zvláštní rozkaz, aby si vypnuly jejich kamery nebo budou čelit „vážným následkům“. Podle NBC News je „protiprávní“, aby byly kamery zapnuté, když budou policisté okolo protestujících – a to přitom v hlavním městě USA budou v pátek miliony násilných protestujících.


Blue Lives Matter uvádí

Znamená to, že policisté budou mít povolené zapnout kamery, když někoho zatknou, ale mají zakázáno natáčet, jak k zatknutí došlo.

Amerika má mnoho nedávných zkušeností s protesty Black Lives Matter, které se zvrhly v nepokoje. Občas je jedinou možností jak rozpoznat identitu kriminálníků, jsou záběry z kamer. V roce 2015 během nepokojů v Baltimoru, byl Donta Betts zachycen na kameře jak zapaluje propan butanové nádoby. Během volebních nepokojů v Portlandu v listopadu 2016, zachytila kamera Mateena Shaheeda na kameře, jak způsobuje škodu za 50 000 dolarů. Během nepokojů v Charlotte v roce 2016 mohla policie identifikovat vraha, který zastřelil Justina Carra, právě díky kameře. 

Navíc je pro policii běžnou praktikou, že má na protestech přímo určeného kameramana, takže nejen, že může prokázat důkaz o kriminální aktivitě, ale také se díky tomu může bránit proti falešnému obvinění.

Při násilnostech ve Fergusonu byla na město podána žaloba v hodnotě 41,5 milionů dolarů, avšak soudcem byla zamítnuta, když video prokázalo, že tato obvinění byla lživá. Robert Patrick s St. Louis Post-Dispatch  zaznamenal, že Tracey White vypověděla, že ona a její 17 letá dcera byly násilně napadeny uvnitř fergusonského McDonaldu. Svůj příběh příklášlila tím, že se na ně policisté s puškami vrhli „jako v nějakém filmu.“ Whitová také uvedla, že jak se snažila dát jejímu synovi iPad, který měla u sebe, tak syna zatkli a jak proti tomu protestovala, tak byla také shozena na zem a byla zatknuta, přičemž na ní ještě strážníci měli pokřikovat rasistické nadávky.