Určité síly v USA chtějí podkopat legitimitu zvolení Donalda Trumpa: vzniká dojem, že potrénovali na Ukrajině s Majdanem a mohou to samé udělat u sebe, oznámil v úterý na tiskové konferenci prezident Ruska Vladimir Putin. „V průběhu tohoto boje, se podle mého názoru klade několik úkolů, možná je jich více, ale některé jsou zřejmé. Prvním je podkopat legitimitu zvoleného prezidenta USA. Mimochodem k tomuto bych chtěl dodat, že tito lidé, ať už chtějí, nebo nechtějí, velmi škodí zájmům USA," řekl Putin.


„V průběhu tohoto boje, se podle mého názoru klade několik úkolů, možná je jich více, ale některé jsou zřejmé. Prvním je podkopat legitimitu zvoleného prezidenta USA. Mimochodem k tomuto bych chtěl dodat, že tito lidé, ať už chtějí, nebo nechtějí, velmi škodí zájmům USA," řekl Putin.

„Druhým úkolem je svázat zvoleného prezidenta jeho sliby z předvolební kampaně, které americkému národu slíbil jak uvnitř země, tak i na mezinárodním poli," dodal Putin.

Odcházející elity „potrénovali" v Kyjevě a jsou připraveny uspořádat „majdan" v Americe, jen aby nepustily Republikána na post.

Pokusy o rozšíření informací, že Rusko má „kompromat" na zvoleného prezidenta, Putin označil za zřejmý podvod.

„Že se takové metody používají proti zvolenému prezidentovi USA, je samozřejmě unikátní, to se ještě nikdy nestalo. To mluví o značné úrovni degradace politických elit na Západě, a to i v USA. Opravdu věřím, že zvítězí zdravý rozum," podotkl Putin.

Zdroj: snews.com