Britský bulvární Daily Express informoval o novém vývoji tajné zbraně v Rusku – obrovské jedovaté chobotnici-zabijáku, která je schopna ochromit člověka na vzdálenost několika desítek metrů. (ilustrační foto) A protože je podle mnohých na Západě v Rusku možné všechno a Putin se patrně ničeho neštítí, může si britských čtenář vychutnat příjemné mrazení v zátylku při čtení tohoto materiálu.


O „monstru" novinám řekl Anton Padalka, který tvrdí, že se kdysi podílel na ruské vědecké expedici do Arktidy, během nichž se ve vodách pod ledem jezera Vostok(v publikaci je jezero Vostok umístěno v Antarktidě – pozn. red.) našlo děsivé stvoření známé jako „organismus 46-B".

Podle „doktora Padalky" ruské úřady okamžitě zabavily „objev" a nyní posuzují, jak může země  využít ničivou sílu chobotnice.

Padalka tvrdí, že „organismus 45-B" byl nalezen „plně vyzbrojen" pod dvoumílovou vrstvou ledu, a že zavinil smrt nejméně dvou členů expedice.

„Setkali jsme se s „organismem 45-B "první den expedice. Vyřadilo našei vysílačku. Později se ukázalo, že to udělalo záměrně, a byli jsme velmi znepokojeni ..," řekl muž.

Další události se vyvíjely dramaticky, „monstrum" ochrnulo „dlouholetého přítele a kolegu" Padalky ze vzdálenosti téměř 46 metrů, když vypustilo do vody jed.

"On šlapal vodu s blaženým úsměvem ve tváři, když se organismus přiblížil. Sledovali jsme bezmocně, jak ho chapadla objala oddělila mu hlavu odděluje hlavu a pak s evrhá na zbytek. Jako by ho to ovládalo hypnoticky  telepatickou cestou…" uvedl zdroj novin.