Ruský prezident Vladimir Putin měl telefonní rozhovor se zvoleným prezidentem USA Donaldem Trumpem, informuje tisková služba Kremlu. Zdůrazňuje se, že Putin znovu blahopřál Trumpovi k vítězství ve volbách a popřál mu úspěch v realizaci předvolebního programu. Ruský státník zdůraznil ochotu Moskvy navázat partnerský dialog s novou administrativou „na zásadách rovnoprávnosti, vzájemné úcty a nevměšování do vnitřních záležitostí druhé strany".


Obě strany se shodly na tom, že v současné době prožívají rusko-americké vztahy ne právě jednoduché období, a vyslovily se ve prospěch aktivní práce na jejich normalizaci, praví se ve zprávě tiskové služby. Mimo jiné byla zdůrazněna závažnost rozvoje obchodních a ekonomických styků a spojení úsilí v boji s mezinárodním terorismem.

Putin a Trump se dohodli, že budou udržovat telefonické kontakty a v budoucnu se setkají i osobně. Přípravou takové schůzky se budou zabývat představitelé obou stran.

Ve svém dřívějším interview pro The Wall Street Journal Trump řekl, že dostal od Putina „moc pěkný" dopis. Podle slov tiskového mluvčího ruského prezidenta Dmitrije Peskova ruský státník v tomto dopise blahopřál Trumpovi k vítězství ve volbách.

Zdroj:  sputniknews.com