Vědci jsou už zapojeni do vytváření lidské bytosti pomocí editace lidského genomu. Americká biotechnologická společnost má v plánu vytvořit do roku 2017 první geneticky modifikovanou lidskou bytost pomocí nového nástroje k editaci genomu CRISPR. AnonHQ hlásí:


My už víme, že geneticky modifikovaný organismus je takový organismus, kterým má svou DNA pozměněnou, čili modifikovanou nějakým způsobem genetického inženýrství. Takový organismus je nejčastěji upraven pomocí DNA z jiného organismu, ať už je to bakterie, rostlina nebo živočich.

Od živočichů a rostlin se teď úpravy DNA vyšplhaly až k lidským bytostem. Brzy bychom už mohli spatřit geneticky modifikované lidské bytosti.

Segmenty nahromaděných pravidelně rozmístěných krátkých palindromických repetic (CRISPR) představují nový nástroj pro genetické editace, o kterém vědci tvrdí, že by mohl pole biologie úplně přeorat. Vědci ve skutečnosti teď už mnoho let experimentují s technikami editace genů, aby našli ten nejlepší nástroj k úpravě DNA lidských bytostí. Prostřednictvím těchto výzkumů byly geny živočichů a rostlin vědci upravovány až dosud.

Česká Winkipedie ke CRISPR: https://cs.wikipedia.org/wiki/CRISPR 

Objev CRISPR vědcům umožňuje editovat lidské geny s bezprecedentní přesností, efektivitou a flexibilitou. Vědci tvrdí, že CRISPR už úspěšně použili k vytvoření opic s takovými cílenými mutacemi, aby pomocí nich zabránili infekci HIV v lidských buňkách.

V roce 2015 oznámili čínští vědci, že úspěšně CRISPR použili k vytvoření geneticky modifikovaného lidského embrya. Do dubna 2016 ti samí čínští výzkumníci oznámili, že mají další geneticky modifikované embryo.

Ale než ti Číňané ještě to druhé modifikované embryo oznámili, tak v únoru 2016 dostali britští vědci od regulátora této země povolení, aby geneticky modifikovali lidská embrya pomocí CRISPR-Cas9 a s tím spojenými technikami. Tato embrya byla po několika dnech kvůli etickým a právním omezením zničena.

Tento vývoj jasně ukazuje, že vědci, dostanou-li vládní povolení, brzy začnou s editací lidských genů.

Soukromá biotechnologická společnost ve Spojených státech zvaná Editas Medicine už oznámila, že do roku 2017 vytvoří první geneticky modifikovanou lidskou bytost na Zemi. Tato společnost plánuje začít s prvními zkouškami už brzy.