Syrská armáda a domobrana Národních obranných sil (NDF) obnovily pokusy od zabrání plynového pole Al-Sha’er z rukou ISIS v provincii Homs. Vládní síly vzaly útokem pozice ISIS jihozápadně od těchto plynových polí a prolomily je až k jejich branám. Boje v této oblasti pokračují. Provládní síly dosáhly v severním Aleppu dalších značných úspěchů. Armáda a Liwa al-Quds převzaly kontrolu nad Talat Bureij, Majbal Al-Zatin, Tal Owayah a Tal Al-Asfar.


Kontrola na vršky těchto kopců vládním silám umožňuje snadno uhájit před tím dosažených zisků v severním Aleppu, dohlížet na oblasti v severní části čtvrti Haydariyah a připravit se na výpad k převzetí kontroly nad kruhovým objezdem Ba’edin. V jižním Aleppu zabraly armáda s Hezbollahem strategický kopec Sheik Sa’eed ve čtvrti Sheikh Sa’eed.

V Západní Ghoutě zabrala armáda s domobranou NDF základnu leteckého batalionu ležící jihovýchodně od Der Khabiyah. Teď jsou vládní vojska nasazena na západních a jižních křídlech Deir Khabiyeh kontrolovaného Jabhat Fateh Al-Sham (bývalá Fronta Al-Nusra) a Ahrar Al-Sham.

Včera převzaly Tygří síly armády spolu s NDF kontrolu nad městem Ma’an v severním  Hama a uhájily ho před protiútoky teroristů. Dnes Tygří síly a NDF postupují západně od blízké vesnice Kubbrariyah ve snaze dostat se na Suran ležící na dálnici mezi Hama a Aleppo. Bude-li vydobyt Suran, stane se příštím cílem tohoto postupu militanty kontrolované město Ma’rades.