Američtí vojáci za doprovodu členů opoziční Svobodné syrské armády (SSA) vešli do měst Marea a Aazaz severně od Aleppa, informoval libanonský televizní kanál Al-Majadin s odkazem na své zdroje. Podle údajů televizních zdrojů Američané přijeli „kvůli přípravě útoků na pozice IS" (teroristická skupina Islámský stát, zakázaná v RF), nacházející se v severních předměstích Aleppa.


Televizní kanál uvádí, že objevení se amerických vojáků vyvolalo silné napětí mezi bojovníky skupiny Džebhat an-Nusrá (zakázaná v RF) a oddíly SSA. Podle údajů médií extremisté z An-Nusry pomocí reproduktorů vyzvali „k bitvě s Američany" a spálili několik vlajek SSA.

Svobodná syrská armáda znamená bojové křídlo takzvané mírné opozice Sýrie a bojuje proti vládním silám prezidenta Bašára Asada.

K dnešnímu dni je pod vlajkami SSA více než 60 oddílů. Obecnou strukturu svazek nemá, jeho různí zástupci vystupují s neodsouhlasenými a často vzájemmně protichůdnými prohlášeními.

Podle údajů syrské vojenské rozvědky jsou prakticky všechny oddíly spojenci nebo se podřizují teroristické skupině Džebhat an-Nusrá.