Zakladatel anti-islamizačního hnutí PEGIDA Lutz Bachmann potvrdil, že aby unikl perzekucím německé vlády, tak se odstěhoval na Kanárské ostrovy. Po téměř dvou letech kampaní proti islamizaci Německa a varováních před neblahými dopady neomezené masové migrace byl zakladatel a bývalý vůdce hnutí PEGIDA Lutz Bachman nucen Německo opustit.


Pan Bachmann se s odkazy na koordinované vládní perzekuce proti němu a na cílené útoky na jeho rodinu, odstěhoval na Tenerife na španělských Kanárských ostrovech u afrického pobřeží.

Spiegel Online hlásí, že účasti tohoto zakladatele PEGIDY na každotýdenních pondělních večerních demonstracích v Drážďanech začaly být v posledních měsících vzácné a kolují fámy, že pan Bachmant emigroval a k účasti na německých demonstracích už jen přilétá.

Potom německá média potvrdila, že pan Bachmann trvale opustil Drážďany a v posledních pěti měsících cestuje sem a tam z Kanárských ostrovů.

Pan Bachmann k tomu na Youtube učinil prohlášení vysvětlující důvody, proč už v Drážďanech nebydlí, když se zmiňoval o narůstajících hrozbách pro něj a o několika pokusech neznámých útočníků vlámat se k němu do domu. Také uváděl, že jeho manželka kvůli probíhajícím perzekucím pana Bachmana trpěla psychologickým stresem.