Legend, že Donald Trump je agentem Kremlu, je čím dál více. Americká média hlásila, že poradce republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa velkopodnikatel Carter Page už vedl série schůzek s vedoucími ruskými činiteli. Během těchto schůzek podle amerických médií údajně ruským zástupcům Page v případě volebního vítězství Trumpa sliboval zrušení ekonomických sankcí proti této zemi.


Jediným zdrojem těchto informací je ‚vlastní nejmenovaný zdroj‘ amerických žurnalistů.

Page je zakladatelem a komplementářem Global Energy Capital Company, která se zapojuje do investic v energetickém sektoru v rozvojových zemích. Po dlouhou dobu byl členem Výboru pro zahraniční vztahy (CFR) a Amerického národního centra pro politické analýzy. Page strávil tři roky v Moskvě, kde měl na starosti otevření kanceláře Merrill Lynch a byl v klíčových transakcích poradce Gazpromu, RAO UES a dalších společností. V současnosti je zahraničně politickým poradcem Trumpa.

Prohlášení, že Trump spolupracuje s Ruskem či dokonce, že jej Moskva sponzoruje, jsou od jeho soupeřů z Demokratické strany slyšet neustále. Média této země rovněž opakovaně spekulovala, že Rusko chce výsledek amerických voleb ovlivňovat. Spolu s tím tamní činitelé včetně prezidenta Baracka Obamy varovali, že konečný výsledek takto nedopadne.

Trump před tím prohlašoval, že má v úmyslu s ruským prezidentem „dobře vycházet“, protože věří, že tyto dvě země mohou při řešení četných globálních hrozeb včetně terorismu spolupracovat daleko efektivněji. Tento přístup vyvolal ostrou kritiku od Hillary Clinton a ode všech amerických Demokratů, kteří dokonce tvrdili, že ruské úřady údajně ve volbách podporují Republikány. Moskva obviňování z jakéhokoliv vměšování do volební kampaně v USA odmítá.

Avšak s tím, jak se blíží americké volby, americká média objevují čím dál více a více ‚nezvratných‘ faktů dokazujících vazby mezi Trumpem a ruskou vládou.

Zdroj: southfront.org