Ukrajina hodlá nahradit zakázané ruské televizní kanály korejským kontentem, prohlásil předseda Národní rady pro televizi a rozhlas Jurij Artemenko na zasedání „kulatého stolu“ věnovaného ukrajinsko-korejské spolupráci. Řekl, že za poslední dva roky zablokovala Národní rada 77 ruských satelitních televizních kanálů, místo kterých se objevilo 34 ukrajinských. „Je to ale málo, proto chceme, aby se na ukrajinském satelitu objevily korejské kanály," cituje Artemenka magazín Médiachůva (medianjanja), jenž se specializuje na zprávy ze sféry médií.


Předseda Národní rady dodal, že již probíhá práce na uzavření smlouvy o koprodukci s Jižní Koreou.

Na začátku října se má konat podnikatelské fórum Korea-Ukrajina, kde se plánuje velký koncert ve stylu k-pop, a filmové ateliéry FILM.UA již natáčí adaptace korejských seriálů, sdělil Artemenko.

K yjev zakázal svého času retranslaci takových televizních kanálů jako První kanál, Rossija 24, Zvezda, REN-TV, Life News, RTR-Planeta, RT, Úsměv dítěte, Psychlogie 21, Lov a rybářství, Pravoslavná televize Sojuz, Amazing Life, Look TV, Mini Movie, Opravdová Směšná Televize.

Ruské ministerstvo zahraničí označilo to za útok na svobodu masmédií. Moskva také nejednou mluvila o nepřípustnosti podobných omezení.