Asistentka kandidátky na post prezidenta USA za Demokratickou stranu Hillary Clintonové Huma Abedinová pracovala v radikálním muslimském magazínu, informují americké noviny New York Post. „Hlavní asistentka předvolební kampaně Hillary Clintonové, žena, která se může stát budoucí ředitelkou aparátu spolupracovníků Bílého domu ženy-prezidentky USA, pracovala po deset let jako redaktorka v radikálním muslimském magazínu, který vystupoval proti právům žen a obviňoval USA z teroristického útoku 11. září 2001," píší noviny.


Podle informací NYP pracovala Abedinová jako asistenka redaktora v saúdském Journal of Muslim Miniority Affairs, jehož hlavní redaktorkou byla její matka. Jméno jednoho z jejích článků „Práva žen — islámská práva", který byl publikován v roce 1996, koresponduje s výroky Clintonové během konference OSN o situaci žen, která se konala v roce 1995 v Pekingu: „Práva žen jsou práva člověka." V publikaci Abedinová konkrétně říká, že „matky samoživitelky, pracující matky a páry stejného pohlaví s dětmi by neměly být označováni za rodiny", informují americké noviny.

 

Co se týče obvinění USA z teroristických útoků v roce 2001, matka Abedinové prohlásila, že „USA byly odsouzeny k teroristickému útoku 11. září kvůli sankcím, které vyhlásily proti Iráku, a jiným nespravedlnostem, které údajně přinesly islámskému světu," píší NYP.