Tygří síly Syrské armády během víkendu úspěšně odrazily všechny výpady militantů a dosáhli strategické silnice Castello jižně od statků Mallah. To provládním silám umožnil dostat pod palebnou kontrolu průmyslovou čtvrť Shqeif a Komplex mládežnických internátů. Také část tábora Handert je v dosahu vládního dělostřelectva. Syrská armáda kromě toho dostala pod palebnou kontrolu kruhový objezd Layramoun, čímž značně militantům v této oblasti snížila možnosti protiútoku. Teď, když je silnice Castello už úplně odříznutá, tak provládní síly postupují na tábor Handarat.


USA podporované Syrské demokratické síly (SDF) nabývají v bitvě proti teroristům ISIS v Manbij navrch. SDF už téměř zabraly jihozápadní část tohoto města a nyní postupují k městskému středu.

Skupiny bojovníků ISIS zůstávají obleženy v oblastech u vězení Tetbekat a nemocnice Basel. Jestli ty zaberou, tak budou SDF moci zahájit plnocenný postup na městské centrum. V severozápadní části Manbij kurdské jednotky obklíčily mešitu Al Asqa, která leží západně od radnice města Manbij. Nálety USA vedené koalice izolují jednotky ISIS v Manbij, když ničí mosty a dopravní infrastrukturu města.

V oběhu jsou zprávy, že v Manbij byli zabiti 3 američtí vojáci. Ti údajně podporovali SDF ve městě, když je zasáhla řízená střela ISIS. Původně se objevily tyto zprávy v mediálním kanálu zvaném „Smart New“ 18. července a pak je široce rozšířily pro-íránské zdroje.