Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan zaslal ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi dopis, ve kterém vyslovil soucit a hlubokou soustrast rodině zahynuvšího ruského pilota a řekl „promiňte“, oznámil tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov. „Nejvyšší představitel tureckého státu vyslovil ve svém poselství soucit a hlubokou soustrast rodině zahynuvšího ruského pilota a řekl „Promiňte". Erdogan vyslovuje hluboké politování v souvislosti s tím, co se stalo, a zdůrazňuje ochotu udělat všechno pro obnovení tradičně přátelských vztahů mezi Tureckem a Ruskem", řekl Peskov.


V poselství se mimo jiné zdůrazňuje, že Rusko je pro Turecko přítelem a strategickým partnerem, a turecké vedení si nepřeje, aby se vztahy s ním pokazily.  Ve svém poselství adresovaném Putinovi Erdogan zdůraznil, že „Turecko nikdy nechtělo a nemělo v úmyslu sestřelit letadlo patřící Ruské federaci.

Ankara je ochotna uhradit Moskvě škodu způsobenou sestřelením bombardéru Su-24, prohlásil turecký premiér Binali Yildirim.

Tiskový mluvčí ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov včera oznámil, že turecký prezident Tayyip Erdogan se v poselství adresovaném ruskému prezidentovi omluvil za sestřelené letadlo, vyslovil soustrast v souvislosti se smrtí pilota a kromě toho prohlásil, že Turecko nechtělo, aby se pokazily vztahy s Ruskem, které pokládá za svého strategického partnera.

Přitom ruské vedení uvádělo jako jeden z nezbytných kroků pro normalizaci dvoustranných vztahů, že je nezbytné, aby se Ankara nejen za svůj čin omluvila, ale aby rovněž uhradila způsobené škody.