Petice o revizi výsledků referenda o členství Velké Británie v EU byla zveřejněna na parlamentním webu a podepsalo ji již více než 880 tisíc lidí. „My, níže uvedení, vyzýváme vládu k uplatnění pravidla, podle kterého je-li počet hlasů „za" nebo „proti" členství v EU menší 60 % a počet účastníků hlasování menší 75 %, má být referendum provedeno znovu," praví se v textu petice na webu britského parlamentu.


V souladu s pravidly je parlament povinen, v případě že petici podepíše více než 10 tisíc lidí, poskytnout odpověď. Podepíše-li dokument více než 100 tisíc lidí, má být přímo projednán hlavním státním zákonodárným orgánem.

Ještě před hlasováním byla na webu zavěšena petice s požadavkem zrušení referenda v souvislosti s tím, že všechny hlavní politické síly Velké Británie podporují členství v EU. Avšak petice získala pouze na 60 tisíc hlasů.

Nová petice se již stala jednou z nejpopulárnějších za celé dějiny existence webu, přitom na sběr více než půlmilionu podpisů stačil jeden den a noc. Počet hlasů ve prospěch petice se stále rychlým tempem zvyšuje.