Vojenské námořnictvo USA zveřejnilo dvě desítky videozáznamů zachycujících přelety ruských bombardérů Su-24 a vrtulníku Ka-27 nad americkým torpédoborcem Donald Cook v Baltském moři v dubnu. Videa byla zveřejněna v souladu se zákonem o svobodě šíření informací (Freedom of Information Act) na žádost The Virginian-Pilot. Před tím byla na YouTube pouze čtyři videa. Píše se o tom, že videa byla pořízena z jiných úhlů.


Zdůrazňuje se, že vojenské námořnictvo USA pokládá akce ruských pilotů za imitaci útoku (přesto, že letadla nebyla vybavena zbraněmi). Kromě toho američtí armádní činitelé prohlásili, že na vysílaná doporučení v angličtině a ruštině nenásledovala žádná reakce.

Dva bombardéry Su-24 a bojový vrtulník Ka-27 se přiblížily k americkému torpédoborci 11. a 12. dubna. Americká strana označila tyto manévry za neprofesionální a kromě toho podle ní nebyly bezpečné. Na ruském ministerstvu obrany na to namítli, že všechny lety ruských VKS se konají v přísném souladu s mezinárodními pravidly využívání vzdušného prostoru nad neutrálními vodami.