Charlie Sheen a herečka  Whoopi Goldberg vyjádřili svůj zájem o role ve filmu o pravdě události z 11.září, které se zanedlouho začne natáčet. Film o 11.září je napsán a režírován Martinem Guiguiem ve spolupráci se Stevenem Gołębiovskim a bude ukazovat příběh 5 osob uvězněných ve výtahu v jedné z budov World Trade Center. Hlavním aktem bude jejich boj o přežití.


Nebylo důkladně objasněno, zda bude film zpochybňovat oficiální prohlášení o 11.září, ovšem v rámci aktivisty Charlieho Sheena bude minimálně jedna konspirační teorie o tom, že byl útok řízen lidmi americké vlády, zmíněna a bude se o ni film opírat, ačkoli není jisté, do jaké míry.

Variety.com uvádějí:

Film 11. září se bude natáčet výhradně v Long Beach v Kalifornii ve studiu  Thunder Studios. Manžer Charlieho Sheena a průmyslový veterán Mark Burg bude výkonným producentem filmu spolu s CEO  Thunder Studios Rodricem Davidem a Ryanem Johnsonem.

Jsme nesmírně vděční za tento vysoce inspirativní příběh. Jsme rádi, že událost 11. září spojila pravdu s emotivním příběhem a vytvořily dynamickou dvojici, která dala za vznik tomuto unikátnímu filmu, řekl Guigui.  Máme štěstí, že role filmu ztvárňují nadaní herci. Charlie i Whoopi jsou rodilými Newyorčany, o to více je jejich ztotožnění s tímto příběhem autentičtější a silnější.

Sheen dodal:  Cítím se hluboce spojen s tímto příběhem, proto jsem velice nadšen, že mohu na tomto projektu spolupracovat. A navíc s mou drahou přítelkyní Whoopi Goldberg.