Nová aplikace je určena pro všechny zvídavé osoby, kteří chtějí vidět neviditelné signály wi-fi sítě, které je obklopují.  Architecture of Radio je nová aplikace vytvořená Richardem Vijgenem, který využívá data z miliónu jiných sítí tak, aby získal ucelený obraz jinak neviditelné aktivity bezdrátových signálů. Až dosud nebyly tyto bezdrátové signály z telefonů a počítačů vidět. Ale tato nová aplikace na telefony i tablety vám umožní vidět wi-fi signál pomocí vaší GPS polohy. Je k dispozici na iPhone a iPad, pro Android platformu bude k dispozici nejspíše v průběhu roku 2016.

The Daily Mail  informují:

Aplikace dokáže vykreslit hustotu okolních digitálních signálů, jako jsou rádiové vlny, které existují mimo spektrum viditelnosti pro lidské oči, v 3D pohybujícím grafu.

Aplikace tedy skrývá objekty nám viditelný a odhaluje naopak neviditelné signály. Tak se dostáváme do interakce s dalšími zařízeními v naší blízkosti.

Různé zdroje jsou označovány malými bílými tvary, které zčervenají, pokud se zařízení pohybuje nad nimi. Wi-fi router je označován malým trojúhelníčkem, zdroje telefonního signálu jsou označovány pomocí tenkého vysokého hrotu.

Satelity na obloze jsou ztvárněny jako kostičky a další drobné body vytvářejí mnoho útvarů koule a další linie jinak neviditelných signálů.

Každý zdroj signálu je pečlivě pojmenován a rozlišen bílou, zelenou nebo modrou barvou podle svého účelu, ať už jde o funkci komunikace, pozorování nebo navigace apod.