Držitel Nobelovy ceny Dr. Otto H. Warburg, objevil skutečnou příčinu rakoviny, která spočívala v nedostatku kyslíku v těle. Nedostatek kyslíku vede k překyselení organismu, jak zjistil Dr. Warburg. (Foto: Wikimedia)
Rakovinné buňky jsou anaerobní, tedy nedýchají kyslík, nemohou tedy přežít v těle s velkým množstvím kyslíku, který lze najít v alkalickém stavu lidského těla. Všechny normální buňky požadují přítomnost kyslíku – zpravidla bez výjimky. Pokud se buňka zbavuje změrně 35 % kyslíku po dobu 48 hodin, může to znamenat potenciální vznik rakoviny. (Foto: TaC)
Naše strava hraje důležitou roli při udržování správného pH v našem těle. Bilance pH je závislá na rovnováze kyselin a alkalických tekutin v celém těle. Vaše tělo musí být v rovnováze v rámci pH hladiny – na mírně alkalické úrovni s hodnotou 7,365, aby přežilo.
Bohužel se typická americká strava skládá především z toxických kyselinotvorných potravin, plných zpracovaných cukrů, rafinovaných obilovin a geneticky modifikovaných organismů. To vede k nezdravému překyselení organismu. Nevyvážené pH vašeho organismu může způsobit přerušení buněčné aktivity a jejich funkcí. To může dále vést k mnoha vážným zdravotním problémům, jako je rakovina, kardiovaskulární choroby, cukrovka, osteoporóza nebo pálení žáhy.
Pokud budete udržovat vaše tělo v překyseleném stavu po dlouhou dobu, může to výrazně urychlit stárnutí.
Robert O. Young autor Zázrak jménem pH říká, že většina zdravotních potíží vzniká z překyselení organismu. Je to proto, že bakteriím, parazitům, virům i candida se daří v kyselém prostředí. Ale alkalické prostředí neutralizuje bakterie i jiné patogeny.
Proto je udržování pH rovnováhy v těle jedním z nejdůležitějších nástrojů k udržení zdraví.
Názory odborníků
„Veškerá tak zvaná přirozená úmrtí nejsou nic jiného, než konečná míra zasycenosti těla kyselostí“, řekl George Crile z Clewelandu, jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě.
„Nesčetné názvy nemocí nejsou důležité – důležitá je skutečnost, že všechny ty nemoci mají stejnou základní příčinu: přemíru kyselosti v těle.“ – MUDr. Theodore A. Baroody, v knize “Zvyšuj zásaditost nebo zemři” (“Alcalize or Die”).
„Zvýšená kyselost organizmu je příčinou všech degenerativních nemocí. Když dojde k porušení rovnováhy a organizmus začne ukládat kyselost a toxické látky ve vyšší míře, než dokáže vyloučit, pak se objevují nemoci“ – MUDr. Robert O. Young.
Domácí lék na překyselení organismu
Ingredience:
- 1/3 lžičky jedlé sody
- 2 lžíce čerstvé citrónové šťávy nebo organického jablečného octa
Postup:
Smíchejte vše dohromady. Kyselina okamžitě začne působit se sodou. Až šumění přestane, přidejte ještě asi 240ml filtrované vody.
Vypijte tento roztok najednou, může pomoci neutralizovat vaše kyselé pH prostředí v těle a vytvořit tak alkalické pH. To vám může pomoci také s žaludečními kyselinami a snížením acidózy.
Kyselinotvorné potraviny:
- Rafinovaný cukr a jeho deriváty. Je ze všech potravin nejhorší, protože neobsahuje bílkoviny, tuky, vitamíny ani minerály, nýbrž pouze uhlovodany, které škodí slinivce břišní. Jeho pH je 2,1 (velmi kyselé).
- Maso (všechny druhy)
- Výrobky živočišného původu – mléko, sýry, smetana, jogurty atd.
- Rafinovaná sůl
- Rafinovaná mouka a všechny její deriváty, jako jsou těstoviny, dorty, sušenky apod.
- Chleba
- Margaríny
- Kofein
- Alkohol
- Tabák
- Veškeré průmyslové a konzervované potraviny, které obsahují konzervanty, umělá barviva a aromata, stabilizátory atd.
- Antibiotika a obecně všechny léky
Zásadotvorné potraviny:
- Veškerá syrová zelenina. Některá má sice kyselou chuť, ale v těle se změní a stane se zásaditou.
- Ovoce. Například citron dosahuje v těle velmi vysokého stupně zásaditosti (nenechte se zmást jeho velmi kyselou chutí).
- Mandle. Jsou velmi zásadité.
- Celozrnné obiloviny: jedinou zásadotvornou obilovinou je proso. Všechny astatní obiloviny jsou lehce kyselé, ale ideální strava musí obsahovat i určité procento kyselin, takže je dobré jíst i trochu obilovin. Veškeré obiloviny se musí jíst uvařené.
- Med. Má velmi vysokou zásaditost.
- Chlorofyl. Zelené rostliny obsahují chlorofyl, který je velice zásaditý.
- Voda. Je důležitá pro tvorbu kyslíku. Buďte pořád dobře zavodnění, pijte vodu po malých doušcích po celý den.
- Cvičení. Cvičení pomáhá udržovat zásaditost organizmu, protože rozvádí kyslík po celém těle. Sedavý způsob života ničí život.
Zdroj: livingtraditionally.com, ncbi.gov