Podvracení politické a územní celistvosti Sýrie… „Pravda o vytváření této pirátské základny na syrském území (1 základna je skoro hotová a druhá vojenská základna se staví) je taková, že USA už prakticky štěpí politickou a územní celistvost Sýrie.“ Soudě podle toho, co hlásí kurdská agentura BasNews a Reuters (ty zprávy jsou níže), tak Spojené státy de facto v rozporu s mezinárodním právem upravujícím vztahy mezi  národy a pod záminkou boje s Daesh (tedy s jejich výtvorem) okupovaly část území suverénního státu, Sýrie, bez jakéhokoliv mandátu Damašku, kde nabízí krytí i pro některé přeživší frakce tzv. Svobodné syrské armády, tj. džihádistického gangu pod záštitou svého nadřízeného spojence Fronty al-Nusra.


 

Pravda o vytvoření této pirátské základny na syrském území je taková, že USA prakticky už rozdělují politickou a územní celistvost Sýrie prováděním naprosto ilegální aktivity bez jakéhokoliv mezinárodního mandátu v rámci projektu, který můžeme definovat jako před-příprava na saúdsko-katarská potrubí do Turecka a do Evropy.

V tomto kontextu se sankcemi, které USA zařídily jak na sousední Evropu, tak na Rusko, se Evropa stane čím dál závislejším otrokem diktátorských režimů v Zálivu a tureckého vydírání.

Evropa tímto způsobem nejenže se jako komplic účastní hrůzných zločinů páchaných proti Syrskému lidu, ale dopouští se také masochistických činů proti svým vlastním zájmům. Nejen proto, že si bude ropu opatřovat dražší a v horší kvalitě, ale také proto, že zvýší migrační vlnu k evropským hranicím, protože obyvatelstvo prchá odtud, kde teroristické gangy posilují svou kontrolu nebo ji tam rozšiřují.

Pochopí snad Evropa, že když padne Sýrie tak, jak ji dnes známe, jako multietnická s mnoha náboženstvími pod presidentem Bashar al-Assadem, tak bude i samotná existence starého kontinentu tak, jak jej dnes známe s jeho historií, tradicemi a kulturou, brzy zpochybněna?

Zdroj: globalresearch.ca