Ruské Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo návrh vyhlášky, v níž se „poruchy pohlavní identity“ a „duševní poruchy a poruchy chování související se sexuálním vývojem a orientací“ přirovnávají k nemocem, které je potřebné léčit. Podle Mskagency.ru a dalších informačních zdrojů, Ministerstvo zdravotnictví Ruské federace připravilo návrh vyhlášky, který vnáší změnu do „Postupu při poskytování lékařské péče při duševních poruchách a poruchách chování“.


V souladu s tímto dokumentem se navrhuje v psychiatrických léčebnách zřídit sexuologické ordinace, kde budou muset absolvovat léčbu osoby, „které trpí poruchou pohlavní identity, sexuální preference a poruchami spojenými se sexuální vývojem a orientací“.

Tento dokument byl zveřejněn na federálním portálu návrhů normativních právních aktů dne 19. února.

„Sexuologická ordinace je určena k poskytování pomoci těm, kteří trpí: sexuálními dysfunkcemi, které nejsou způsobeny organickými poruchami nebo nemocemi, a také sexuálními dysfunkcemi smíšeného původu; poruchami pohlavní identity; poruchami sexuální preference; psychologickými a behaviorálními poruchami spojenými se sexuálním vývojem a orientací; rodinně-sexuálními disharmoniemi“, uvádí se v návrhu.

Léčba v těchto ordinacích znamená „účast společně s psychiatrem na realizaci soudního nuceného opatření lékařského charakteru u osob, které trpí pedofilií; vymezení indikací pro změnu pohlaví v osobních dokumentech; a též posouzení dočasné pracovní neschopnosti“.

[quote align="center" color="#999999"]