Náměstkyně amerického ministra zahraničí pro evropské a euroasijské záležitosti Victoria Nuland se prý setkala s poradcem Vladimíra Putina v Kaliningradu v naději, že „odvrátí světovou válku", napsal portál AgoraVox. Co se skrývá za „tajemnou" návštěvou Victorie Nulandové v Kaliningradu? klade otázku internetové vydání AgoraVox, hluboce přesvědčeno, že se za návštěvou skrývalo něco vážného. …


Podle oficiální verze Nulandová požádala urychlené přistání na vojenském letišti ve Čkalovsku (Kaliningrad) „k diskusi o krizi na Ukrajině, a pokusit se obhájit křehké příměří na východě země". Ale ve skutečnosti, tvrdí portál, Nulandová dorazila, aby Rusko varovala před „hrozícím útokem" NATO.

Sotva den po oznámení schůzky Sergeje Lavrova a Johna Kerryho v Curychu 20. ledna, letadlo Victorie Nulandové letící z Vilniusu do Berlína, prudce změnilo směr a přistálo na letišti v Kaliningradu, poznamenává AgoraVox.

Americká diplomatka velmi usilovně žádala o osobní setkání s Vladimirem Putinem, kterého, mimochodem, ráda oslovuje „dáblův car". Ruský prezident, který ví o „nerozdělitelném spojenectví“ Nulandové s Hillary Clintonovou, a nikoliv s Barackem Obamou, schůzku odmítl. Ale svého „vlivného“ poradce Vladislava Surkova nicméně na jednání s Nulandovou poslal.

[quote align="center" color="#999999"]