Největší ohňostroje na Nový rok nebyly v New Yorku ty, které se rozzářily na nebi nad hlavami oslavujících na celém světě, nýbrž ty, které se schovávaly v další várce hanebných e-mailů, které se dostaly na veřejnost — a obsah je tak výbušný, že Clintonovou lze obvinit z válečných zločinů. Mezi e-maily bývalé státní tajemnice jsou uložené důkazy o mimosoudních vraždách spáchaných rebely v roli spojenců USA, přičemž bojovníci přidružení k Al Káidě k těmto rebelům patří rovněž.


Navíc v nich jsou důkazy o tom, že za válkou Západu s Libyí stálo spíše zlato, stříbro a ropa než cokoliv jiného. A co je klíčové — tyto důkazy byly obsaženy v e-mailech adresovaných Clintonové, takže tajemnice o tomto všem věděla, ale neudělala nic pro to, aby vyhlásila poplach.

“Řečeno přísně důvěrně —jeden rebelský velitel prohlásil, že jeho jednotky pokračují v souhrnném vraždění všech cizích žoldáků zajatých v boji […]. Extrémně citlivý zdroj dodává, že rebelům se dostává přímé podpory a tréninku ze strany malého počtu jednotek egyptských speciálních sil, zatímco jednotky speciálních francouzských a britských sil operují ze základen v Egyptě podél libyjské hranice. Tyto jednotky přehlížejí transport zbraní a dodávek rebelům,” uvedl dlouhodobý přítel rodiny Clintonových, provádějící neoficiální průzkum pro tajemníka Sidney Blumenthala, v e-mailu z 27.03.2011. [Veškerá zvýraznění typu tučného písma byla do úryvků e-mailu doplněna.]

Vedle mimosoudní povahy těchto exekucí nebyli “cizí žoldáci” — na rozdíl od asociace, kterou tento pojem vyvolává — nutně bojovníky. Ve skutečnosti používají rebelové tento termín často k popisu černošských libyjských civilistů a subsaharských obchodních partnerů „podporovaných Kaddáfím v rámci jeho politiky cílené na africkou unii,” kteří pak byli vnímáni jako loajalisté a stali se předmětem rasových a etnických čistek. K nejhoršímu příkladu tohoto přístupu došlo v důsledku odplaty při vymazání města Tawergha čítajícího asi 30 000 obyvatel z mapy jednotkami podporovanými NATO ze sousedního města Misrata — čímž v podstatě vzniklo v srpnu 2011 město duchů. Telegraph k tomu napsal:

[quote align="center" color="#999999"]

Po usmrcení Muammara Kaddáfího byly bojovníky spojenými s novými prozatímními úřady uvězněny stovky migrujících pracovníků ze sousedních států. Bojovníci obvinili africké černochy, že byli žoldáky ve službách bývalého vládce. Tisíce subsaharských Afričanů takto byly pochytány od srpnového pádu Kaddáfího.[/quote]

[quote align="center" color="#999999"]