6.listopadu veteráni pro mír UK protestovali, tento důležitý protest však média naprosto ignorovala. A toto posílilo také 3 z vojáků, kteří odhodili své medaile před rezidencí premiéra.

Toto jsou mé medaile, které jsem získal za zásluhy zemi, invazi jiných zemí a vraždění jejich civilistů. Teď je už nechci. Mimo Downing Street se veteráni seřadili a museli tak čelit policejní barikádě. A tak prohlásili:

Jsme členy veteránů pro mír UK, lidé, kteří už odsloužili své – ženy i muži, kteří sloužili této zemi v mnoha situacích i konfliktech od 2. světové války. Žijeme v naději, že vás přesvědčíme o tom, že válka není řešením problémů 21. století.

Tito veteráni věří, že je válka nesmyslná, je brutálním teroristickým činem, o kterém by všichni měli vědět. Navíc právě tito veteráni – vysloužilí vojáci – o tom vědí své. 

Bývalými vojáky jsou například – John Boulton, Kieran Devlin nebo Ben Griffin. Boulton sloužil v pancéřovém sboru a byl nasazen na misích v Afghánistánu nebo Kypru. Devlin působil na operacích v Perském zálivu a Irsku. Griffin sloužil v SAS, byl nasazen na operacích v Irsku, Makedonii i Afghánistánu.

Zde je video, které jejich čin před rezidencí ukazuje: