Příčinami takové katastrofy bude hned několik faktorů, především jde o ekonomickou politiku Západu, předpokládající růst finančního sektoru jako podílu hrubého domácího produktu. Dalším faktorem je vytvoření takzvaných ofšorních pracovních míst — například v USA se snižuje účast ve výrobě zboží a službách, které se uskutečňují na trhu. Podle slov Robertse tyto dva faktory připraví lidi o ekonomické perspektivy. A ke ztrátě perspektiv politických přivede vytvoření Transatlantického a Transtichooceánského obchodního partnerství, která „odstraňují politickou suverenitu a mění vlády v globální korporace", domnívá se politolog.


„Demokracie je prostě nahrazována korporativní mocí", píše Roberts a zdůrazňuje, že podobná partnerství nezastupují zájmy společnosti, ale slouží zájmům korporací". Poté, co bylo uzavřeno partnerství, vládu je možné považovat za privatizovanou. Už nemají smysl zákonodárné orgány, prezidenti, premiéři a soudy", říká politolog.

Takovým způsobem, podle názoru analytika, výsledkem západní politiky mohou být násilné revoluce po celém Západě, až si společnost uvědomí, že ztratila kontrolu nad všemi aspekty svého života.

Současně existují země, které nejsou součástí podobných aliancí — Rusko, Čína, Írán, Brazílie, Indie, jižní Afrika. „Tyto země se stanou pokladnicí národní suverenity a společenské kontroly, zatímco na Západě svoboda a demokracie budou mizet", uzavírá Roberts.

Zdroj:  sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]