Z devíti cestujících na palubě malého letounu společnosti Kani Kai Air, který ve středu havaroval u pobřeží Molokai, osm přežilo. Jedinou smrtelnou obětí byla Loretta Fuddy, proslulá svým „já jsem viděla původní záznamy“ potvrzující v roce 2011 dlouhý formulář rodného listu amerického prezidenta. Fuddy, která byla 65 let stará a sloužila od ledna 2011 jako ředitel státního zdravotnictví na Havaji, je popisována jako „obětavá, zcela oddaná a angažovaná,“ takže „pro stát je to velká ztráta.“ Od USA Today:


[quote align="center" color="#999999"]

Letoun nesoucí pilota a osm pasažérů přistál ve středu na vodu půl míle od havajského ostrova Molokai, oznámil hasičský sbor Maui. Jedinou smrtelnou obětí byla Loretta Fuddy, která od ledna 2011 sloužila jako ředitelka státního zdravotnictví.

Fuddy, 65, se v dubnu 2011 objevovala v celonárodních zprávách, když ověřila autenticitu certifikovaných kopií rodného listu prezidenta Obamy. Obama si toto prohlášení vyžádal, aby zpražil tvrzení tzv. „rodišťníků“, že se narodil v Keni a není tudíž oprávněn být prezidentem.

Prezident Makani Kai Air Richard Schuman řekl v Honolulu sídlící KITV, že po havárii mluvil s pilotem jednomotorové turbovrtulové Cessny Grand Caravan. „Ten hlásil, že po vzletu … došlo ke katastrofickému selhání motoru,“ řekl Schuman. „Udělal vše, co mohl, aby dostal letoun bezpečně dolů a dostal všechny z letadla.“

Schuman řekl, že příčina selhání motoru nebyla dosud ještě určena.

Poručice Pobřežní stráže Melissa McKenie řekla, že vrtulník Pobřežní stráže z vody vytáhl tři cestující, zatímco posádka požárníků z Maui vytáhla pět lidí. Jedna osoba na břeh doplavala sama.[/quote]