Soud zamítl požadavek developera Světového obchodního centra (WTC), které se zřítilo při „teroristických útocích“ z 11. září 2001, Larryho Silversteina, na vyplacení několika miliard dolarů, které požadoval jako odškodné od aerolinií. Informovaly o tom zahraniční média. Newyorský soud ve čtvrtek rozhodl, že letecké společnosti American Airlines a United Airlines nemusí Silversteinovi zaplatit požadovanou částku 3,5 miliardy dolarů jako odškodné za škody, které jejich letadla způsobila při útocích na dvojčata. Silverstein si myslí, že by měli nést odpovědnost za svou nedbalost.


Developer požaduje odškodnění i přesto, že od pojišťoven již získal kompenzaci čtyři miliardy dolarů. Rozhodnutí soudce Alvina K. Hellerstein potěšilo obě aerolinie. Soudce jim dal za pravdu, když prohlásil, že by šlo o dvojí odškodné za stejné ztráty.

[quote align="center" color="#999999"]

SPECIÁL 11. ZÁŘÍ

1. díl – Terorismus a cesta k pravdě

2. díl – Lež jako dvě věže

3. díl – Náraz, nebo exploze?

4. díl  – Dvě letadla, tři pády

5. díl – Jasnovidci v New Yorku? [/quote]

Silversteinův právník však avizoval odvolání proti rozsudku. Navzdory uznalým slovům soudce na stranu developera, který ocenil jeho snahu vytvořit nové obchodní centrum, byl vlastník Dvojčat z rozsudku hluboce zklamán.

Společnost Silverstein Properties se zavázala přestavět WTC a vybudovat nové Světové obchodní centrum, které bude symbolem odolnosti a síly New Yorku. Řekl to Bud Perrone, mluvčí společnosti. Ani negativní rozsudek na jejich rozhodnutí nic nezmění.

Zdroj:  news.yahoo.com