Syrský prezident Bašár Asad prohlásil, že syrská vláda vítězí nad povstalci. Napsal o tom v úterý libanonský list Al Akhbar. „Spiknutí proti Sýrii se blíží ke konci,“ cituje list Asada. Podle slov syrského prezidenta, má vládní armáda úspěchy a povstalci bojují o přežití. Masové protivládní akce začaly v Sýrii v březnu 2011. Během dvou let přerostly pokojné demonstrace v opravdový válečný konflikt.

[quote align=“center“ color=“#999999″]

Tento Politický program vás seznámí s podrobnostmi syrské iniciativy na politické řešení této krize pod vedením Sýrie a za účasti všech Syřanů, jimž leží na srdci budoucnost jejich země. (ZDE)

Sýrie nedávno zformovala lidové milice, aby držely na uzdě Contras podporované Západem a monarchiemi ze Zálivu. Výsledek je během tří měsíců ohromující: ty oblasti, kde místní milice už operují, se stabilizovaly. (ZDE)

Oficiální stanovisko k turecké roli v syrské krizi, které zaslalo Ministerstvo zahraničních věcí Syrské arabské republiky generálnímu tajemníkovi OSN a předsedovi Rady bezpečnosti. (ZDE)

Rusko a Čína varovaly před zahraniční intervencí (v Sýrii), intervence již ale probíhá delší dobu a jsou k ní používány zejména tajné prostředky. Byla vytvořena rozsáhlá tajná síť pro podporu „rebelů“ proti vládě prezidenta Bášara Asada, které asistuje Turecko a několik západoevropských zemí. (ZDE)

[/quote]

Zdroj: czech.ruvr.ru

]]>