Santiago Gonzalez je 14 letý génius. Mladý Američan miluje programování, až se mu zdají sny v programátorských kódu. Santiago je mimořádně inteligentní chlapec a jeho životní příběh sledují světová média už minimálně poslední dva roky. Od svých jedenácti let studuje na špičkové americké technické univerzitě, na prestižní Colorado School of Mines. Dnes patří k jejím nejprestižnějším žákům. Každé ráno vstává o 5:30 h na na jeho nočním stolku nesmí chybět zápisník. Proč? Ve snech se mu vynořují neuvěřitelné nápady – v programátorské kódu. "Možná to bude znít divně, ale já v mých snech programuji. Když je někde chyba, ve snu se mi zjeví její řešení a já si ho poznačím.

Santiagovi rodiče se do USA přestěhovali z Mexika. „Udělali to pro mě,“ svěřil se Fox News Latino a jeho matka Vanessa dodává: „Jsme tak velice rádi, že nám lidé pomohli najít to nejlepší místo pro Santiho. Tak tvrdě pracoval, aby našel sám sebe a my už nemůžeme být šťastnější.“

A jaký má Santiago sen? Chce pracovat pro Apple. Již dnes prodává aplikace pro iPad a iPhone a jak sám dodává, peníze, které takto vydělá, mu umožňují kupovat si nové počítače a další Apple produkty.

]]>