Závažné otázky ohledně vraždy velvyslance a náhlá rezignace šéfa CIA Zatímco ve spojitosti s vraždou amerického velvyslance v Libyi republikáni na Obamovu administrativa útočí a demokraté ji obhajují, ten příběh za tím má větší hloubku. Určitě je zarážející, že ministerstvo zahraničí nikdy nepožádalo o podpůrný zásah nebo že lidé jako generálplukovník Anthony Shaffer tvrdí, že prezident Obama ty útoky osobně v reálném čase sledoval, jak se opravdu děly přes video-vysílání z dronů létajícím nad konzulátem v Benghází. Tato tvrzení lze ale vyhodnotit  – a celý ten matoucí binec může dát smysl – jen když se nejdříve odhalí ten úplnější příběh za tím.


Mnozí syrští teroristé pochází z Libye

Ta podporovaná opozice USA, která svrhla libyjského Kaddáfího, se z větší části skládala z teroristů Al-Káidy.

Podle zprávy Střediska boje proti terorismu ve West Point z roku 2007 bylo libyjské město Benghází jednou z hlavních centrál Al-Káidy – a základnou pro vysílání bojovníků Al-Káidy do Iráku – už před tím, než byl Kaddáfí sesazen.


Teď je to z velké části Al-Káida, kdo Libyi kontroluje. Vlajky Al-Káidy zavlály nad budovou soudu v Benghází, hned jak byl Kaddáfí sesazen.

(Kaddáfí byl shodou okolností v roce 2011 na pokraji invaze do Benghází, tedy 4 roky po zprávě West Pointu, co Benghází uváděla jako ohnisko teroristů Al-Káidy. Kaddáfí  tvrdil – a jak se ukázalo správně – že Benghází je baštou Al-Káidy a hlavní zdroj rebelie v Libyi. Letadla NATO ho ale zastavila a Benghází ochránila.)

CNN, Telegraph, Washington Times a mnoho dalších mainstreamových zdrojů potvrzuje, že teroristé Al-Káidy z Libye se mezi tím přelili do Sýrie, aby bojovali proti Assadovu režimu.

Zdroje mainstreamu rovněž potvrdily, že syrská opozice se z velké části skládá z teroristů Al-Káidy. Viz toto, toto, toto, toto, toto, toto, toto, toto, toto a toto.

USA syrskou  pozici vyzbrojují už od roku 2006. Vláda post-Kaddáfíovské Libye patří i sama k hlavním financiérům a dodavatelům zbraní syrské opozici.


Skutečný příběh z Benghází

To nás přivádí k vraždě velvyslance Stevense a k náhlé rezignaci šéfa CIA Davida Petraeuse.

Wall Street Journal, Telegraph a další zdroje potvrzují, že americký konzulát v Benghází se používal hlavně k tajným operacím CIA.

Říká se, že přítomnosti ministerstva zahraničí v Benghází „se využívalo k diplomatickému krytí“ před tím ukrývaných misí CIA.

Reuters si všímá, že k misím CIA patřilo vyhledání a předprodej těžké výzbroje vyloupené z libyjských vládních vojenských skladů.

Business Insider hlásí, že Stevens byl asi ve spojení se syrskými teroristy.

Neustále přibývá důkazů, že američtí agenti – zvláště zavražděný velvyslanec Chris Stevens – si byli přinejmenším vědomi přesunů těžké výzbroje z Libye k džihádistickým syrským rebelům.

V březnu 2011 se Stevens stal oficiálním zprostředkovatelem u libyjské opozice spojené s al-Kaiídou a pracoval přímo s Abdelhakimem Belhajem z Libyjské islamistické bojové skupiny – tj. té skupiny, která byla teď rozpuštěna s tím, že někteří z jejích bojovníků se údajně účastnili toho útoku, při němž přišel Stevens o život.

V listopadu 2011 hlásil The Telegraph, že Belhaj fungující jako šéf Vojenské rady Tripolisu „se setkal s vůdci Svobodné syrské armády (FSA) v Istambulu a na tureckých hranicích“ ve snaze, aby nová libyjská vláda poskytla peníze na výzbroj pro rozrůstající se povstání v Sýrii.

Minulý měsíc hlásil The Times of London, že libyjská loď „vezoucí ohromnou dodávku zbraní do Sýrie … přistála v Turecku.“ Náklad údajně vážil 400 tun a patřily do něj protiletecké rakety země-vzduch SA-7 a raketové granáty.

***

Reuters hlásí, že syrští rebelové této těžké výzbroje využívají k sestřelování syrských helikoptér a bojových letadel.

Kapitánem lodi byl „Libyjec z Benghází a šéf organizace zvané Libyjská národní rada pro záchranu a podporu,“ která byla údajně zřízena novou vládou.

To znamená, že velvyslanec Stevens měl mezi sebou a tím mužem z Benghází, který vozil těžkou výzbroj do Sýrie, jen jedinou osobu – Belhaje.

Navíc víme, že těmi nejlepšími bojovníky v syrské opozici jsou džihádisté, odkud tito ale pochází?

Minulý týden hlásil The Telegpraph, že velitel FSA je nazýval „Libyjci“, když vysvětloval, že „FSA už tam tyhle extrémistické lidi nechce.“

A když nová libyjská vláda posílala odpočaté islamistické bojovníky a 400 tun těžké výzbroje do Sýrie přes přístav v jižním Turecku – v rámci kontraktu s Libyí dohodnutém primárně Stevensem během Libyjské revoluce – tak o něm vlády Turecka a USA určitě věděly.

Navíc měla CIA v Benghází pozici umístěnou 1,2 míle od amerického konzulátu, a ten byl používání jako „mj. základna pro sběr informací o šíření zbraní vyloupených z libyjských vládních skladů včetně raket země-vzduch“… a ten byl vybaven zabezpečením, které „bylo daleko pokročilejší než to v najaté vile, kde zemřel Stevens.“

A my víme, že CIA zbraně přeposílala k rebelům v jižním Turecku. Otázkou je, zda byla CIA zapojena i do výdeje zbraní z Libye.

Jinými slovy velvyslanec Stevens byl možná klíčovým hráčem při vysílání libyjských teroristů a zbraní do bojů proti syrské vládě.

I další zdroje tvrdí, že americký konzulát v Benghází byl používán hlavně pro CIA operace při odesílání bojovníků a zbraní do Sýrie.

Mnozí tedy spekulují, že – pokud nebyla přijata normální bezpečnostní opatření k ochraně konzulátu v Benghází nebo k záchraně velvyslance Stevense – tak tomu bylo proto, že CIA zde zkoušel udržovat extrémně nízký ochranný profil, aby to kryla jako že jde o normální provoz zařízení ministerstva zahraničí.


Proč šéf CIA David Petraeus náhle rezignoval?

Šéf CIA David Petraeus náhle rezignoval s přiznáním nevěry. To by snad mohlo být i skutečné vysvětlení vzhledem k tomu, že nevěra vysoce postaveného zpravodajského náčelníka by mohla ohrozit národní bezpečnost.

Ale načasování Petraeusovy rezignace začne být zajímavější, když se člověk doví, že měl naplánováno, že příští týden bude ohledně konzulátu v Benghází svědčit pod přísahou před mocnými komisemi Sněmovny a Senátu.

Mnozí tedy spekulují, že to nebyla ta nevěra – nýbrž touha vyhnout se svědecké výpovědi o Benghází – která byla skutečným důvodem náhlé Petraeusovy rezignace.


Širší obrázek

Ať byl rozsah operací CIA v Benghází jakýkoliv – a ať byl jakýkoliv skutečný důvod rezignace šéfa CIA – klíč je v naší historické i probíhající zahraniční politice.

USA už desítky let podporovaly teroristy kvůli geopolitickým důvodům.

Americká vláda výměnu režimů v Sýrii a Libyi plánovala neustále už 20 let a snila o změnách režimů – za pomoci teroru pod falešnou vlajkou – už 50 let.

Obama jednoduše dal „válce s terorem“ od Bushe a neoconů nové marketingové balení jako sérii humanitárních válek.

A USA a jejich spojenci udělají cokoliv, aby svrhli Irán … a systematicky zkouší podtrhávat iránským spojencům nohy, což je pro ně cesta k izolaci a oslabení této země.

Američané by se měli zeptat sami sebe, zda tohle je tím, co chtějí …

Rezignace ředitele CIA Davida Petraeuse není o mimomanželském románku

Rezignace ředitele CIA Davida Petraeuse není o mimomanželském románku s jeho životopiskyní, důstojnicí armády ve výslužbě Paulou Broadwell. Je o americké politice na Středním východě, probíhajících „barevných revolucích“ a zvláště o probíhajících operacích při vyzbrojování al-Káidovské FSA v Sýrii a svržení režimu Asada.

Při rozhlasovém talk-show host John Barter řekl Larry Kudlowovi z CNBC, že tohle odstoupení by mohlo být součástí dohody učiněné s Petraeusem, aby se vyhnul svědectví při zasedání Senátní zpravodajské komise za zavřenými dveřmi o roli CIA při útoku na diplomatická zařízení a CIA doplňky 11. září v Benghází.

I Zpravodajská komise Sněmovny má naplánováno slyšení, kde mají grilovat Petraeuse a ředitele Národního protiteroristického centra Matta Olsena.

Předseda sněmovní komise reprezentant Mike Rogers vehementně kritizoval Obamovu administrativu za její roli při tomto útoku, po němž velvyslanec Christopher Stevens a tři další Američané zemřeli.

„Benghází není o Libyi, Benghází je o politice Obamovy administrativy zaplést Spojené státy bez vyrozumění Amerického lidu nejen do Libye, nýbrž do celého Arabského světa, který je teď ve varu,“ řekl Baxter Kudlowovi. „Benghází je o tom, že NSC vede operace, které jsou možná temné, možná si jich president všiml, možná ne, při nichž se berou zbraně a muži, aby se nacpali do Sýrie pod pláštíkem Svobodné syrské armády.“

Zdroj: prisonplanet.com

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca

]]>