Washington Post ohlásil dnes ráno v 5 h GMT (našeho londýnského času) titulkem: ‘Obama vyhrál druhé období a říká: ‘Vrátím se do Bílého domu ještě odhodlanější.’ Teď je ale už to představení za námi – teď, když ta nejdelší sportovní událost je konečně už pryč, a to i pro FOX a CNN, budou se muset Američané vrátit zpět ke každodennímu životu, jemuž se jim během posledních prezidentských voleb dařilo vyhýbat. A zase dolehne ta trpká realita, že v roce 2012 zůstává Amerika ještě rozdělenější, než kdy dříve, co se týče bohatství, co se týče hodnot, ohledně Prozacu a ohledně doslova kmenové identifikace s politickou příslušností.

Romney vypadal jako ideální prezident Wall Streetu, ale vypadá to, že nebyl dostatečně bezohledný. Musíte opravdu chtít moc. Mitt předvedl pěknou show, hrál ale příliš měkce, aby fakt mohl vyhrát.

Obama dokázal, že stojí za schválení bankovní elitou už před čtyřmi lety. Pamatujete, jak Obama v roce 2008 nechal svou kampaňovou cestu s jeho spolutanečníkem Johnem McCainem, aby v roce 2008 pomohl uspořádat převzetí Bílého domu bankstery (tou dobou Bush Jr. zrovna rybařil), zatímco on protlačoval demokratickou podporu pro první vykoupení bankéřů? Obama to musel udělat, protože bankovní elita z Wall Streetu zrovna tak, jak ‚jej udělala‘ jako kandidáta, tak jej mohla i shodit. Konexe Obamovy rodiny s Geithnery nevadily, zrovna tak jako Sorosovo zalíbení v Obamovi. Dokázal, že dovede dodržet rozkazy.

Letos bylo tmelem Obamovy kampaně „VPŘED“, zajímavá volba slov, tupá a brutální – jednosměrná jako v Mao Ce Tungově Číně či Stalinově Rusku. Je to snad náznak toho, co přichází?


Amerika nebyla nikdy tak rozdělená, jako je dnes v roce 2012

Zatímco americká federální vláda předvádí své normální tanečky a peče čísla o nezaměstnanosti s tvrzením, že v tomto čtvrtletí „vytvořila nová pracovní místa“ (většina z nich náležela McDonaldovi), tak si Američané zase jednou uvědomí, že jejich úděl se za těch posledních 8 let nezlepšil a půjde to s nimi dále s kopce z jednoduchého důvodu, že ekonomika se propadá – a ve Spojených státech není žádný růst, kromě těch prázdných keců a zfalšovaných statistik, co vydávají centrální plánovači ve Washingtonu. Ti penězoměnci z Wall Streetu si v roce 2008 úspěšně uzurpovali vládu ve Washingtonu a oba ty spiklenecké parazitické tábory, Wall Street i Washington, budou prožírat americká aktiva, dokud už žádná nebudou, a pak – a jenom pak, se mocná Amerika probudí a uvědomí si, že ta dvě současná loutková představení, co krmí každé 4 roky, mohla přeci jen být podfuk.


Volební šampionát

Po shlédnutí volebních proslovů ze včerejší noci jsem byl už přecpán ujištěními, jak jsou oba ti kandidáti Béčkoví. Jeden je robot s kravatou a ten druhý je robot v saku. Žádný z nich není státník, ani je opravdu nezajímá nárůst svobody Američanů. Je to jako by se setkali ti dva nejnafoukanější chlapi v reality show Velkého bratra a donutili je utkat se, kdo se ubrání vystěhování. A zase jsme si uvědomili, že Obama nemá opravdu skutečný charakter (ten prezident, co má ten otravný zvyk poklonkovat britské a saúdské královské rodině), aby sdílel jeviště s Ronem Paulem, což je jeho štěstí, že to nikdy nemusel. A to opět hořce připomíná to ustrkování tohoto milovníka svobod a to, jak Paulova vlastní strana musela zařídit volební podvod jak v Iowě, tak v New Hampshire (i jinde), jen aby ho předčasně vyřadila ze soutěže – nebo jak ta prostituující se mainstreamová média ho mazala z průzkumů veřejného mínění a reportáží, nebo dokonce, jak izraelská lobby v USA utratila ty miliony za vydávání anti-Paulovských reklam ve státech jako Jižní Karolína anebo jak podstrčili ty dva nevolitelné, jako Gingrich a Santorum, aby naředili podporu, která by nakonec přešla na Paulovu kampaň za Svobodu. Když jsme si vyslechli Obamovu vítěznou řeč, nabyli jsme dojmu, že Barrack právě uhnul poslední volební kulce a přestali jsme pochybovat, že to opravdu byli Demokraté, co vytlačili toho starého texaského kongresmana loni v lednu ze silnice.

A teď, když už jsou volby za námi, můžeš Hillary Clinton konečně vylézt z úkrytu? Nech už ty válečné bubny zase pořádně zaznít?

Teď je už jasná jedna věc – co se týče počtu skandálů a vršení stohů kostlivců ve skříních Bílého domu, po těch čtyřech letech vlády Demokratů je možné, že Obama to nezvládne, aby to dotáhl až do roku 2016, aniž by unikl odvolání nebo nějaké jiné formě právní krize. Bude zajímavé sledovat, jak se tohle drama ze zločinného prostředí rozuzlí.

Stejně jako všechny moderní demokracie, ať už je to dobře nebo špatně, i Amerika dostane tu vládu, jakou si zaslouží.

Takže je to více válek, více Guantanam, více dronů, méně práv, více vězení, více zabavování majetků, více stimulů, více bezdomovců, více třídních konfliktů a více prázdné rétoriky. Jo, a více golfu.

Pochodem, chod!

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca

]]>