Tyto moderní lodě, které buď patřily Rusku, nebo byly nalezeny na jeho území, možné nejsou natolik legendární jako Bludný Holanďan, ale stejně jako on byly opuštěné a pluly do nikam. Jedna z nich údajně byla ovládnuta krysami lidožrouty. Informuje o tom portál Russia beyond. V říjnu roku 2017 byla záhadná loď nalezena v Baltském moři, nedaleko Kaliningradského pobřeží. Na palubě velké jachty nikdo nebyl.


Jelikož neměla žádné identifikační světla a elektronický systém, ostatní lodě na ní mohly v oceánu narazit. Za druhé by potopení takové lodě nevyhnutelně poškodilo životnímu prostředí oceánu.[/quote]

Prázdná loď bloudila v Atlantickém oceánu více než rok. Skandál dosáhl svého maxima v roce 2014, když několik britských novin napsalo, že Orlová údajně míří k břehům Velké Británie. Spekulovalo se také, že je naplněna krysami lidožrouty.

Většina příběhů o lodích z Ruska je však mnohem méně dramatická.Většina z těchto lodí duchů byla nechána jejich majitelům v přístavech. Dobrým příkladem se může stát osud lodě na přepravu suchých nákladů Jeruslan, která byla spálena v lednu roku 2017. Loď byla již dva roky opuštěna a její majitel, který dlužil posádce více než 200 tisíc dolarů, záhadně zmizel. Posádka ze zoufalství loď též opustila. Někteří místní obyvatelé stihli z lodě ukradnout všechno, co jenom bylo možné ještě před tím, než byla vypálena.

Zdroj: snews.com