Data z průzkumů ukazují, že polská konzervativní patriotická vláda v Polsku ohromně vede před eurofilní opozicí, která se táhne s o 30% slabšími výsledky za ní. Ve Varšavě sídlící průzkumový ústav CBOS zjistil, že ‚centristická‘ Občanská platforma (PO) – tj. strana současného šéfa Evropské rady Donalda Tuska, který v Polsku vedl předchozí vládu – spadla na pouhých 14 procent.


CBOS se tázal mezi 1. březnem a 8. březnem 1092 dospělých, kdy 14 procent řeklo, že nejsou ohledně toho, komu dají ve volbách hlas, rozhodnuti.

Předtím Breitbart London referoval o výzkumu z loňského roku, který zjistil, že mládež v Polsku se s výrazně vyšší četností označuje za pravicové než levicové, kdy se tam o anti-establishmentových stranách říká, že spočívají na ‚radikální pravici‘, která je nejpřitažlivější pro mládež mezi 15-24 lety.

Průzkum zjistil, že mladí Poláci čím dál více zavrhují mainstreamové strany a přiklání se k euroskeptikům, a stranám proti masové migraci jako Kukiz 15, které získávají nejvíce podpory od mladých respondentů.

Virginia Hale

Zdroj: breitbart.com