Italský populista Matteo Salvini, tj. favorit v čele pro nadcházející národní volby, v explozivním interview řekl, že Evropská unie „se z toho může třeba poje*at“. Salvini, který je poslancem Evropského parlamentu a vůdcem strany Liga Severu, ve čtvrtek souhlasil, že se přidá k manifestu se dvěma dalšími pravicovými vůdci a tato koalice je teď favoritem, že po volbách 4. března 2018 bude Itálii vládnout.


Ve čtvrtek na tuto platformu sociálních médií dodal: „Liga bude vždy bránit naše rybářství a italské zemědělství. Už bylo dost evropských standardů, které masakrují naše podniky a naše území!“

Pan Salvini souhlasil, že se tento pátek přidá k manifestu spolu se Silvio Berlusconim, bývalým čtyřnásobným ministerským předsedou Itálie, a Giorgií Meloni, vůdkyní nacionalistické strany Bratři Itálie, v němž slibují Italům ořezat daně.

„Ta Itálie, kterou mám na mysli, v několika příštích letech sníží daně a přiláká podnikání,“ vysvětloval na Twitteru, než pochválil amerického prezidenta Donalda J. Trumpa za zkrácení daní.

Průzkumy naznačují, že tato pravicová aliance získá ve volbách nejvíce křesel, ale nepovede se jí získat naprostou většinu, takže lze těžko předpovídat, jaký druh koaliční vlády z toho nakonec vzejde.

Když pan Salvini tuto dohodu vysvětloval na Twitteru, tak řekl: „Kdokoliv z nás dvou – buď já, nebo Berlusconi, získá více hlasů, ten bude předsedou Shromáždění.“

Zdroj: breitbart.com